Environmental Systems Research Institute


Eigenschappen

VoorkeurslabelEnvironmental Systems Research Institute
AfkortingESRI
DefinitieEsri (Environmental Systems Research Institute ) is een internationale leverancier van geografisch informatiesysteem (GIS) software, web GIS en geodatabank applicaties. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Redlands , Californië .
SynoniemEsri
Toelichting op definitieHet bedrijf werd in 1969 opgericht als het Environmental Systems Research Institute als een adviesbureau voor landgebruik . Esri-producten (met name ArcGIS Desktop ) hebben 40,7% van het wereldwijde marktaandeel. In 2014 had Esri ongeveer 43 procent van de wereldwijde GIS-softwaremarkt, meer dan enige andere leverancier.


Het bedrijf heeft 10 regionale kantoren in de Verenigde Staten en een netwerk van meer dan 80 internationale distributeurs met ongeveer een miljoen gebruikers in 200 landen. In Nederland, (Esri Nederland) is het hoofdkantoor in Rotterdam gevestigd.
Producten ArcGIS Esri gebruikt de naam ArcGIS om te verwijzen naar zijn suite GIS-softwareproducten, die werken op desktop-, server- en mobiele platforms. ArcGIS bevat ook producten voor ontwikkelaars en webservices. In algemene zin beschrijft de term GIS elk informatiesysteem dat geografische informatie integreert, opslaat, bewerkt, analyseert, deelt en weergeeft om de besluitvorming te informeren . De term GIS-Centric is echter specifiek gedefinieerd als het gebruik van de Esri ArcGIS geodatabase als opslagplaats voor activa en feature-gegevens die centraal staat in geautomatiseerde onderhoudsmanagementsystemen (CMMS) als onderdeel van enterprise asset managementen analytische softwaresystemen. GIS-centrische certificeringscriteria zijn specifiek gedefinieerd door NAGCS, de National Association of GIS-Centric Solutions.

Desktop GIS Vanaf juli 2019 is ArcGIS Desktop versie 10.7.1 en ArcGIS Pro 2.4 de desktop-GIS-suite van het bedrijf . ArcGIS Desktop bestaat uit verschillende geïntegreerde applicaties, waaronder ArcMap , ArcCatalog , ArcToolbox , ArcScene , ArcGlobe en ArcGIS Pro . De belangrijkste applicatie van vandaag is ArcGIS Pro, dat langzaam de voormalige hoofdcomponenten ArcMap , ArcCatalog en ArcToolbox vervangt. Gezamenlijk stellen deze applicaties gebruikers in staat om geografische informatie te schrijven, analyseren, in kaart brengen, beheren, delen en publiceren. ArcGIS Prowerd begin 2015 geïntroduceerd als een moderne en volledig 64-bits applicatie met geïntegreerde 2D- en 3D-functionaliteit. De productsuite is verkrijgbaar in drie licentieniveaus: Basic (voorheen ArcView genoemd ), Standard (voorheen ArcEditor genoemd ) en Advanced (voorheen ArcInfo genoemd ). Basic biedt een basisset van GIS-mogelijkheden die geschikt zijn voor veel GIS-toepassingen. Standaard is, tegen meerprijs, uitgebreidere bewerking en manipulatie van gegevens mogelijk, inclusief bewerking van de geodatabase van de server . Geavanceerd, aan de bovenkant, biedt volledige, geavanceerde analyse- en gegevensbeheercapaciteiten, inclusief geostatistisch en topologischanalyse-instrumenten. Bovendien is ArcGIS compatibel met de volgende OGC-standaarden: WFS, WCS, GFS en diverse andere.

ArcGIS Explorer , ArcReader en ArcExplorer zijn standaard freeware- applicaties voor het bekijken van GIS-gegevens.

ArcGIS Desktop-extensies zijn beschikbaar, waaronder Spatial Analyst voor rasteranalyse en 3D Analyst voor terreinmapping en analyse. Andere, meer gespecialiseerde extensies zijn verkrijgbaar bij Esri en derde partijen.

Het oorspronkelijke product van Esri, ARC / INFO , was een GIS-product op de opdrachtregel dat aanvankelijk beschikbaar was op minicomputers en vervolgens op UNIX-werkstations. In 1992 werd een GUI GIS, ArcView GIS , geïntroduceerd. In de loop van de tijd werden beide producten aangeboden in Windows-versies en ArcView ook als een Macintosh- product. De namen ArcView en ArcInfo werden enige tijd gebruikt om verschillende licentieniveaus in ArcGIS Desktop te benoemen en verwijzen minder vaak naar deze originele softwareproducten. De Windows-versie van ArcGIS is nu het enige ArcGIS Desktop-platform dat nieuwe ontwikkeling ondergaat voor toekomstige productreleases.

Server GIS Server GIS-producten bieden GIS-functionaliteit en gegevens die vanuit een centrale omgeving worden geïmplementeerd. ArcGIS Server is een internettoepassingsservice die wordt gebruikt om de functionaliteit van ArcGIS Desktop-software uit te breiden naar een browsergebaseerde omgeving. Het is beschikbaar op Solaris en Linux en op Windows. ArcSDE (Spatial Database Engine) wordt gebruikt als een relationele databasebeheersysteemconnector voor andere Esri-software om GIS-gegevens op te slaan en op te halen in een commercieel beschikbare database: momenteel kan het worden gebruikt met Oracle, PostgreSQL , DB2, Informix en Microsoft SQL Server-databases . Het ondersteunt het native SDE binaire gegevensformaat, Oracle Spatial en ST_geometry. ArcIMS(Internet Mapping Server) biedt browsergebaseerde toegang tot GIS. Vanaf ArcGIS 10.1 is ArcIMS verouderd ten gunste van ArcGIS Server, maar er zijn nog steeds veel gevallen van ArcIMS (10.0 en ouder) in productieomgevingen. Andere servergebaseerde producten zijn Geoportal Server, ArcGIS Image Server en Tracking Server, evenals verschillende andere.

Mobiele GIS Mobile GIS combineert GIS, GPS, locatiegebaseerde services , handheld computing en de toenemende beschikbaarheid van geografische data. ArcGIS-technologie kan worden ingezet op een reeks mobiele systemen, van lichtgewicht apparaten tot PDA's, laptops en tablet-pc's. De producten van het bedrijf voor dit gebruik omvatten Collector voor ArcGIS, Survey123 voor ArcGIS, ArcGIS QuickCapture en meer. Voormalige producten en toepassingen in deze categorie waren ArcPad en ArcGIS for Mobile.

Online GIS (ArcGIS Online)

ArcGIS bevat internetmogelijkheden in alle Esri-softwareproducten. De diensten, geleverd via ArcGIS Online op www.arcgis.com, omvatten web-API's, gehoste kaart- en geoprocessing-diensten en een programma voor het delen van gebruikers. Een verscheidenheid aan basiskaarten is een kenmerkend kenmerk van ArcGIS Online. Het Esri Community Maps-programma verzamelt gedetailleerde basisgegevens van gebruikers in een gemeenschappelijk cartografisch formaat, Topografische basiskaart genaamd.
Exacte overeenkomsthttps://en.wikipedia.org/wiki/Esri
Bijna overeenkomsthttps://www.esri.com/en-us/home, https://www.esri.nl/nl-nl/home
Afbeelding vanhttps://cdn.worldvectorlogo.com/logos/esri-2.svg
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Environmental Systems Research InstituteBron van
Environmental Systems Research InstituteGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
ArcGIS Online (Begrip)BrederEnvironmental Systems Research Institute
Rdf.jpg