onderdeel


Eigenschappen

Voorkeurslabelonderdeel
DefinitieBeschrijving van een in een bepaald deel van de zuiveringsinstallatie/kunstwerk gebruikt onderdeel.
Synoniemonderdelen, deel, delen, gedeelte
Toelichting op definitieOnderdelen worden niet uitputtend beschreven in termen van gegevenselementen. Met behulp van de entiteit Kenmerk, kan een beschrijving van een onderdeel worden 'opgebouwd' door een aantal Kenmerken te koppelen aan de entiteit Onderdeel. (bron: Adventus / Aquo / DIV)


Hiermee wordt tevens bedoeld deel, subonderdeel, constructiedeel en de gehele constructie. (bron: Eisen aan staalconservering)

Deel van een product, dat kan bestaan uit verschillende componenten (bron: Circulaire kantoor- en leeromgeving - Deel 1: Definities, code: 3.57) altDef: <systeem> deel van een systeem dat voldoende betekenisvol is om afzonderlijk te benoemen. (bron: Definities Verkeersmanagement)
(bron: ABDL)

Deel van een geheel: de onderdelen van een machine; de tienkamp bij atletiek bestaat uit tien onderdelen; legeronderdeel (bron: van Dale)
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-1a799521-870c-42bb-96a5-806fbeeebc58, http://www.rws.nl/abdl#DEF-3600, https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/onderdeel
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
onderdeelBreder
onderdeelBron van
onderdeelDeel van
onderdeelGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
kritiek onderdeel (Begrip)Brederonderdeel
installatie kenmerk (Begrip)Gerelateerdonderdeel
object (Begrip)Gerelateerdonderdeel
Rdf.jpg