relatie

Eigenschappen

VoorkeurslabelrelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.
DefinitieDe typering van het structurele verband tussen een objectEen object is een materieel (tastbaar) iets, veelal bestaand uit vaste, levenloze materie. van een objecttype en een (ander) objectEen object is een materieel (tastbaar) iets, veelal bestaand uit vaste, levenloze materie. van een ander (of hetzelfde) objecttype.
SynoniemrelatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.
Toelichting op definitie(bronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt.Geconcentreerde uitstroming van kwelwater.: Metamodel voor informatiemodellering)

Verband of betrekking tussen objectenEen object is een materieel (tastbaar) iets, veelal bestaand uit vaste, levenloze materie. (bronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt.Geconcentreerde uitstroming van kwelwater.: NTA 8035)

Meerplaatsig conceptMentale representatie van een soort ding. dat een structureel verband tussen NGetal, dat het resultaat is van een telling van een eindig aantal dingen. (twee of meerEen massa stilstaand landoppervlaktewater.) dingenDing, voorwerp, zaak. beschrijft, waarbij ieder dingDing, voorwerp, zaak. een bepaalde rolDe benaming van de manier waarop een object deelneemt aan een relatie met een ander object. binnen de relatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype. speelt. (bronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt.Geconcentreerde uitstroming van kwelwater.: NEN 2660-1 (Ontw))


Exacte overeenkomstObligatoire verbintenisscheppende, meerzijdige rechtshandeling in de vorm van een wilsovereenkomst tussen twee of meer partijen gericht op het in het leven roepen van verbintenissen.http://www.rws.nl/abdl#DEF-3114, http://www.aquolex.nl/html5/?id=35516&type=term
Afbeelding van300px-Correspondentie.svg.png

Tweeplaatsige relatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype..

750px-Thema_Toegangbeveiliging_-_Overzicht_van_de_generieke_objecten_in_relatie_tot_SIVA_basiselementen.png

water-vuur-1.jpg

Relaties

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunten
relatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Breder
  • element (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
relatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.BronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt. van

Afgeleide relatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunt
associatie relatie (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BrederrelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.
datarelatie (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BrederrelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.
Rdf.jpg