objecttype

Eigenschappen

Voorkeurslabelobjecttype
DefinitieEen klasse of objecttype in de zin van de objectoriëntatie is een mechanisme dat in bepaalde, objectgeoriënteerde programmeertalen gebruikt wordt om de toestandsruimte en interface van een verzameling objecten vast te leggen. Een klasse wordt ook wel omschreven als een sjabloon voor objecten.
Synoniemklasse, klassen, objecttype, klasse (informatica), objecttypen
Toelichting op definitieEen logische groepering van gelijksoortige data.

Een objecttype groepeert data op een logisch abstractieniveau. Het is onderdeel van een logisch datamodel en daarmee implementatie-onafhankelijk. Het reflecteert typisch een begrip, alhoewel het om logische redenen ook een andere groepering van data kan zijn. Zo kan het specifieke begrippen generaliseren omdat ze soortgelijke kenmerken hebben vanuit het perspectief van data. (Bron: ArchiXL)

In de informatica is een objecttype elk item in een computerprogramma dat op een of andere manier door het computerprogramma kan worden gewijzigd of gewijzigd. Objecttypen zijn een subklasse van gegevenstypen. Gegevenstypen verwijzen eenvoudig naar het type informatie dat wordt vertegenwoordigd door elk item. Een objecttype heeft vaak een specifieke set attributen die in verschillende waarden kunnen worden gewijzigd. In objectgeoriënteerd programmeren verwijst een objecttype naar een specifiek item dat is opgebouwd uit een klasse - de set regels die fungeert als richtlijnen voor het bouwen van nieuwe objecten. (bron: Netinbag.com)
Exacte overeenkomsthttps://nl.wikipedia.org/wiki/Klasse_(informatica), https://begrippen.archixl.nl/archixl/nl/page/Objecttype
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
objecttypeBreder
objecttypeBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
externe koppeling MIM (Begrip)Brederobjecttype
Rdf.jpg