ArcMap


Eigenschappen

VoorkeurslabelArcMap
DefinitieArcMap is de hoofdcomponent van Esri 's ArcGIS- suite van georuimtelijke verwerkingsprogramma's en wordt voornamelijk gebruikt om georuimtelijke gegevens te bekijken, bewerken, creëren en analyseren.
Toelichting op definitieMet ArcMap kan de gebruiker gegevens in een gegevensset verkennen, kenmerken dienovereenkomstig symboliseren en kaarten maken. Dit wordt gedaan door middel van twee verschillende secties van het programma, de inhoudsopgave en het dataframe.

ArcMap-gebruikers kunnen datasets maken en manipuleren om een ​​verscheidenheid aan informatie op te nemen. De kaarten die in ArcMap worden geproduceerd, bevatten bijvoorbeeld over het algemeen functies zoals noordpijlen, schaalbalken, titels, legendes, nette lijnen, enz. Het softwarepakket bevat een stijlset van deze functies. Evenals de mogelijkheid om talloze andere referentiestijlen te uploaden die op elke mappingfunctie kunnen worden toegepast.

De ArcGIS-suite is beschikbaar op drie licentieniveaus: Basic, Standard of Advanced (voorheen ArcView, ArcEditor of ArcInfo). Elke stap omhoog in de licentie biedt de gebruiker meer extensies waarmee verschillende zoekopdrachten op een gegevensset kunnen worden uitgevoerd.

  • ArcGIS Basic, voor het tonen van ruimtelijke gegevens, het maken van kaarten, en het uitvoeren van analyses;
  • ArcGIS Standard dat alle functionaliteiten bevat van ArcView, maar met geavanceerde mogelijkheden voor de manipulatie van shapefiles en geodatabases;
  • ArcGIS Advanced, de meest geavanceerde versie van ArcGIS, met meer mogelijkheden voor datamanipulatie en analyse.

Extensies:

  • Spatial Analyst
  • 3d Analyst
Exacte overeenkomsthttps://en.wikipedia.org/wiki/ArcMap
Afbeelding vanArcgis
Arcmap
Video van

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
ArcMapBreder
ArcMapBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg