bouwwerk

Versie door HAABot (overleg | bijdragen) op 16 apr 2023 om 12:38 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{#element: |Paginanaam=Id-b877aa63-8628-4afa-a29f-15840cbcd57b |Elementtype=Begrip |Voorkeurslabel=bouwwerk |Afkorting=KBO |Definitie=Constructie van enige omvang...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Eigenschappen

Voorkeurslabelbouwwerk
AfkortingKBO
DefinitieConstructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die op de plaats van bestemming hetzij direct of indirect met de grond verbonden is, hetzij direct of indirect steun vindt in of op de grond, bedoeld om ter plaatse te functioneren, met inbegrip van de daarvan deel uitmakende bouwwerkgebonden installaties.
Publieksvriendelijke toelichtingConstructie van hout, steen of ander materiaal, inclusief de installaties die daarbij horen.
Synoniembouwwerken, bouwconstructie, bouwconstructies
Toelichting op definitieVan steen, hout, metaal e.d. vervaardigde aard- en nagelvast met de grond verbonden bouwwerken en installaties. Bron: BOCO 1989 / UIVO-W


Alles wat wordt gebouwd of het resultaat is van bouwbedrijvigheid. De term omvat zowel gebouwen als civieltechnische werken. (bron: NEN-EN 1990)

Bouwkundig of civieltechnische werk; (bron: EU 305/2011)

Constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die op de plaats van bestemming hetzij direct hetzij indirect met de grond verbonden is, hetzij direct of indirect steun vindt in of op de grond, bedoeld om ter plaatse te functioneren; (bron: Objecttypenbibliotheek Rijkswaterstaat (NL))

Constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die op de plaats van bestemming hetzij direct hetzij indirect met de grond verbonden is, hetzij direct of indirect steun vindt in of op de grond, bedoeld om ter plaatse te functioneren met inbegrip van de daarvan deel uitmakende bouwwerkgebonden installaties, anders dan een schip dat wordt gebruikt voor verblijf van personen en dat is bestemd en wordt gebruikt voor de vaart; (bron: Omgevingswet)

Gebouwd (geconstrueerd) object dat invulling geeft aan een gevraagde (huisvestings)functie. (bron: NEN 2660)

Van steen, hout, metaal e.d. vervaardigde aard- en nagelvast met de grond verbonden bouwwerken en installaties (bron: Aquo Lex en Objectencatalogus)

Constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die op de plaats van bestemming hetzij direct hetzij indirect met de grond verbonden is, hetzij direct of indirect steun vindt in of op de grond, bedoeld om ter plaatse te functioneren (met inbegrip van de daarvan deel uitmakende bouwwerkgebonden installaties), anders dan een schip dat wordt gebruikt voor verblijf van personen en dat is bestemd en wordt gebruikt voor de vaart; (bron: Model Bouwverordening)


Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-72ce3374-14fc-4162-b05f-652aa993228d, http://www.rws.nl/abdl#DEF-0619
Afbeelding vanhoofdkantoor waterschap Hunze en Aa's
Hoofdkantoor waterschap Hunze en Aa's.
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
bouwwerkBreder
bouwwerkBron van
bouwwerkDeel van
bouwwerkLid van Aquo

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
ankergebied (Begrip)Brederbouwwerk
ankerplaats (Begrip)Brederbouwwerk
baken (Begrip)Brederbouwwerk
bedrijfsgebouw (Begrip)Brederbouwwerk
besturingskast (Begrip)Brederbouwwerk
bouwwerk geen gebouw zijnde (Begrip)Brederbouwwerk
bunkerstation (Begrip)Brederbouwwerk
gemaal (Begrip)Brederbouwwerk
kunstwerk (Begrip)Brederbouwwerk
radarpost (Begrip)Brederbouwwerk
rioolwaterzuiveringsinstallatie (Begrip)Brederbouwwerk
schakelkast (Begrip)Brederbouwwerk
steiger (Begrip)Brederbouwwerk
tunnel (Begrip)Brederbouwwerk
uitlaatconstructie (Begrip)Brederbouwwerk
wacht-/ligplaats (Begrip)Brederbouwwerk
zwaaiplaats (Begrip)Brederbouwwerk
bebouwingscluster (Begrip)Gerelateerdbouwwerk
bebouwingsconcentratie (Begrip)Gerelateerdbouwwerk
bebouwingslint (Begrip)Gerelateerdbouwwerk
bouwwerkinformatiemodel (Begrip)Gerelateerdbouwwerk
precario-object (Begrip)Gerelateerdbouwwerk
werk (Begrip)Gerelateerdbouwwerk
Rdf.jpg