schip

Eigenschappen

Voorkeurslabelschip
DefinitieElk vaartuig met inbegrip van vaartuigen zonder waterverplaatsing en watervliegtuigen, gebruikt of geschikt om te worden gebruikt als middel van vervoer over water.
Synoniemschepen, boot, boten
Toelichting op definitieBinnenschip met inbegrip van een klein schip en een veerpont, zomede een drijvend werktuig en een zeeschip. (bron: Rijnvaartpolitiereglement 1995)


Vaartuig, met inbegrip van een vaartuig zonder waterverplaatsing en een watervliegtuig, gebruikt of geschikt om te worden gebruikt als een middel van vervoer te water. (bron: Binnenvaartpolitiereglement)

Vaartuig, met inbegrip van vaartuigen zonder waterverplaatsing en watervliegtuigen, gebruikt of geschikt om te worden gebruikt als middel van vervoer over water. (bron: Aquo Lex en Objectencatalogus)

Zaak, geen luchtvaartuig zijnde, die blijkens zijn constructie bestemd is om te drijven en drijven of hebben gedreven. (bron: Burgerlijk Wetboek Boek 8, Verkeersmiddelen en vervoer)

Zeeschip, ongeacht het type, met inbegrip van draagvleugelboten, luchtkussenvaartuigen, onderwatervaartuigen, drijvende vaartuigen en drijvende platforms, met uitzondering van platforms die ter plaatse worden ingezet bij de exploratie, exploitatie of productie van minerale rijkdommen van de zeebodem (bron: Wet bestrijding maritieme ongevallen)

Vaartuig, met inbegrip van een vaartuig zonder waterverplaatsing en een watervliegtuig, gebruikt of geschikt om te worden gebruikt als een middel van vervoer te water. (bron: Scheepvaartverkeerswet)
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-42919a76-c932-4f4c-96cc-213a5ae0b842, http://www.rws.nl/abdl#DEF-3299

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
schipBreder
schipBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
woonschip (Begrip)Brederschip
anker (Begrip)Deel vanschip
ballastwater (Begrip)Deel vanschip
scheepswerf (Begrip)Gerelateerdschip
Rdf.jpg