datamodel

Eigenschappen

VoorkeurslabeldatamodelMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn.
DefinitieMet een datamodelMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn., of gegevensmodelMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn., wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteemEen informatiesysteem is een systeem waarmee informatie over objecten of personen beheerd - verzameld, bewerkt, geanalyseerd, geïntegreerd en gepresenteerd - kan worden. gestructureerd zijn.
SynoniemdatamodellenMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn., gegevensmodelMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn., gegevensmodellenMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn.
Toelichting op definitieMen onderscheidt het conceptueel datamodelMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn., het logisch datamodelMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn. en het fysiek datamodelMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn..

Het conceptuele datamodelMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn. beschrijft de structuur van en de relatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype. tussen de conceptuele gegevensobjectenSet aan gegevens die is/wordt opgeslagen over een bedrijfsobject., genaamd entiteitenConcreet of abstract ding dat bestaat, bestond of zou kunnen bestaan, met inbegrip van de onderlinge verbanden tussen deze dingen.. De grafische vastlegging van het conceptuele datamodelMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn. gebeurt veelal in een Entity Relationship Diagram (ERD). Het logische datamodelMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn. beschrijft de structuur van en de referenties tussen de logische gegevensobjectenSet aan gegevens die is/wordt opgeslagen over een bedrijfsobject., genaamd tabellen. Het conceptuele model is verbonden aan het logische model doordat entiteitenConcreet of abstract ding dat bestaat, bestond of zou kunnen bestaan, met inbegrip van de onderlinge verbanden tussen deze dingen. worden omgezet in tabellen (of preciezer: tabeldefinities), en doordat relatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype. worden omgezet in foreign key constraints. Het logische datamodelMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn. kan grafisch vastgelegd worden in een Data Structure Diagram (DSD).

Het fysieke datamodelMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn. beschrijft de manier waarop gegevens in een individuele databaseEen applicatiecomponent dat een dataset bevat. zijn opgeslagen. De verbindingEen stroom voerend element. tussen het logische en het fysieke datamodelMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn. wordt gelegd door het omzetten van de logische gegevensobjectenSet aan gegevens die is/wordt opgeslagen over een bedrijfsobject. in databaseEen applicatiecomponent dat een dataset bevat.-definitie instructies conform een bepaalde data definition language (DDL). Na uitvoeren van de DDL op een fysieke databaseEen applicatiecomponent dat een dataset bevat., liggen de definities van de databaseEen applicatiecomponent dat een dataset bevat.-objectenEen object is een materieel (tastbaar) iets, veelal bestaand uit vaste, levenloze materie. vast in de data dictionary van die databaseEen applicatiecomponent dat een dataset bevat.. De data dictionary vormt zelf veelal een onderdeel van de databaseEen applicatiecomponent dat een dataset bevat., die door de databaseEen applicatiecomponent dat een dataset bevat. administrator (DBA) als belangrijkste metadataMetadata zijn gegevens die de karakteristieken van bepaalde gegevens beschrijven. Het zijn dus eigenlijk data over data. repository van die databaseEen applicatiecomponent dat een dataset bevat. middels SQL bevraagd wordt.
Exacte overeenkomstObligatoire verbintenisscheppende, meerzijdige rechtshandeling in de vorm van een wilsovereenkomst tussen twee of meer partijen gericht op het in het leven roepen van verbintenissen.https://nl.wikipedia.org/wiki/Datamodel
Afbeelding vanFM_Kunstwerk.png


watismodel_plus_bg520.jpg

Relaties

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunten
datamodelMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn.BronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt. van
datamodelMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn.Gerelateerd
  • database (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
  • dataset (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)

Afgeleide relatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunt
DAMO (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BrederdatamodelMet een datamodel, of gegevensmodel, wordt beschreven hoe de gegevens in een informatiesysteem gestructureerd zijn.
Rdf.jpg