Nederlands Hydrologisch Instrumentarium


Eigenschappen

VoorkeurslabelNederlands Hydrologisch Instrumentarium
AfkortingNHI
DefinitieHet Nederlands Hydrologisch Instrumentarium (NHI) is de verzameling van software en data voor het ontwikkelen van grondwater- en oppervlaktewatermodellen voor Nederland op landelijke en regionale schaal.
Toelichting op definitieHet NHI is bedoeld om de kennis van specialisten bij waterbeheerders, instituten en adviesbureau’s te bundelen om te komen tot kwalitatief goede instrumenten en data.

Het NHI kent zowel landelijke als regionale toepassingen. De landelijke toepassing wordt het Landelijk Hydrologisch Model (LHM) genoemd. Het LHM is vooral gericht op de waterbeweging in gemiddelde en droge omstandigheden en wordt o.a. gebruikt in het Nationaal Water Model (NWM), real time simulaties van droogte en als basis voor modellering voor waterkwaliteit.

De regionale toepassingen van NHI richting zich op regionale analyse van het grond- en oppervlaktewater. Deze toepassingen zijn veelal tot stand gekomen door samenwerking van waterschappen, drinkwaterbedrijven en provincies. Voorbeelden zijn MIPWA, IBRAHYM, MORIA, AMIGO, HYDROMEDAH, AZURE, het Aa en Maas-model en het Brabantmodel.
Voorbeeldhttps://www.nhi.nu/nl/files/8115/6403/6615/NHI_folder_def.pdf
Exacte overeenkomsthttps://www.nhi.nu/, https://www.helpdeskwater.nl/onderwerpen/applicaties-modellen/applicaties-per/watermanagement/watermanagement/nederlands/
Afbeelding vanlogo-nhi.png
Video van
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Nederlands Hydrologisch InstrumentariumBreder
Nederlands Hydrologisch InstrumentariumBron van
Nederlands Hydrologisch InstrumentariumGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
SOBEK (Begrip)Deel vanNederlands Hydrologisch Instrumentarium
oppervlaktewatermodel (Begrip)GerelateerdNederlands Hydrologisch Instrumentarium
Rdf.jpg