Basisregistratie Topografie


Eigenschappen

VoorkeurslabelBasisregistratie Topografie
AfkortingBRT
DefinitieDe basisregistratie Topografie bestaat uit digitale topografische bestanden op verschillende schaalniveaus (schaal: 1:10.000, 1:50.000, 1:100.000, 1:250.000, 1:500.000 en 1:1.000.000). Het Kadaster is houder van de Basisregistratie Topografie (BRT).
Synoniembasisregistratie topografie
Toelichting op definitieDeze verzameling topografische bestanden is beschikbaar als open data. Dat betekent dat het Kadaster deze gegevensbestanden kosteloos en met minimale leveringsvoorwaarden ter beschikking stelt.

De Basisregistratie Topografie (BRT) bestaat uit digitale topografische bestanden op verschillende schalen. Onderstaand zijn de verschillende producten uit de BRT omschreven:
TOP10NL
Het meest gedetailleerde digitale topografische bestand van het Kadaster. Onder andere te gebruiken voor het bekijken, bewerken en visualiseren van geo-informatie. Bekijk de pagina TOP10NL voor meer informatie.

TOP10NL als Linked Data is te vinden op op de site brt.basisregistraties.overheid.nl.

BRT achtergrondkaart
De BRT Achtergrondkaart is afgeleid uit TOP10NL met de straatnamen uit de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG). De bestanden zijn open beschikbaar als WMTS- en TMS-webservices in verschillende variaties.

TOPNL
Digitale topografische bestanden afgeleid van TOP10NL. De producten zijn uniform, consistent en landsdekkend en kunnen als ondergrond voor heel Nederland gebruikt worden.

TOPraster
Topografische rasterkaarten: onder andere geschikt als ondergrond voor desktop-mapping, illustratiemateriaal voor publicaties of websites, referentiekaart voor CAD-applicaties en analyses in GIS.

TOPgrenzen
Digitaal topografisch gegevensbestand met alle provincie- gemeente- en rijksgrenzen van Nederland. Geschikt om te gebruiken voor statistische doeleinden.
TOPnamen

Geografische namen (toponiemen) in een digitaal gegevensbestand, aangevuld met gegevens over ligging en bijbehorende objecten. Ideaal om te visualiseren over uw topografische data.
Voorbeeldhttps://zakelijk.kadaster.nl/brt-producten
Bijna overeenkomsthttps://www.digitaleoverheid.nl/overzicht-van-alle-onderwerpen/basisregistraties-en-afsprakenstelsels/inhoud-basisregistraties/brt/, https://zakelijk.kadaster.nl/brt
Afbeelding vanBRT omgeving Aquapark 5 Veendam (Arcmap)
BRT omgeving Aquapark 5 Veendam (Arcmap)
Video van
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Basisregistratie TopografieBreder
Basisregistratie TopografieBron van
Basisregistratie TopografieGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
TOPraster (Begrip)BrederBasisregistratie Topografie
topografische kaart (Begrip)GerelateerdBasisregistratie Topografie
Rdf.jpg