overnamepunt

Versie door HEAbot (overleg | bijdragen) op 29 okt 2022 om 03:00
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Eigenschappen

Voorkeurslabelovernamepunt
Afkortingop-
DefinitieLocatie waar de overdracht plaatsvindt van het water uit de riolering aan de beheerder van de afvalwaterzuiveringinrichting.
Publieksvriendelijke toelichtingEen overnamepunt is het punt waar het rioolwater van gemeenten of bedrijven overgaat in het stelsel van het waterschap. Over dit overnamepunt worden afspraken gemaakt.
Synoniemovernamepunten, inprikker, inprikkers, injectiepunt, injectiepunten, afgiftepunt, afgiftepunten, overdrachtspunt, overdrachtspunten, inprikpunt, inprikpunten
Toelichting op definitie(bron: GWSW)


Laad- en lospunt (medium). (bron: NCS. / Aquo)

Een overnamepunt, inprikker of injectiepunt is een rioolleiding van een derde die aangesloten is op een leiding van het waterschap. (HEA)

Wanneer op één geografische locatie meerdere partijen afvalwater aanbieden moet per partij een overnamepunt worden vastgelegd. (Bron: DAMO)

Het punt waar de verantwoording over het werk waarmee afvalwater wordt getransporteerd, overgaat van een instantie/bedrijf op het waterschap. (bron: DIV)
Exacte overeenkomsthttps://data.gwsw.nl/totaal/Overnamepunt, https://damo.hetwaterschapshuis.nl/DAMO%202.0/Objectenhandboek%20DAMO%202.0/Word/Damo%202.0%20Afvalwaterketen%20Objectenhandboek.docx, https://www.aquo.nl/index.php/Id-c036aa7a-9ee6-4141-bf81-af5edfb6fae4, https://damo.hetwaterschapshuis.nl/DAMO%202.1/Objectenhandboek%20DAMO%202.1/HTML/Overnamepunt.html
Afbeelding vanovernamepunt

Overnamepunt in een rioleringsgebied.

DAMO functioneel model overnamepunt

DAMO functioneel model overnamepunt.
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
overnamepuntBreder
overnamepuntBron van
overnamepuntDeel van
overnamepuntGerelateerd
overnamepuntLid van Aquo

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
overnamepunt afspraken (Begrip)Brederovernamepunt
leidingsegment (Begrip)Gerelateerdovernamepunt
locatie (Begrip)Gerelateerdovernamepunt
loost op leiding (Begrip)Gerelateerdovernamepunt
Rdf.jpg