abstracte begrippen

Eigenschappen

Voorkeurslabelabstracte begrippenEen abstract begrip is niet tastbaar of zichtbaar of voortkomend uit een handeling, zoals een activiteit.
DefinitieEen abstract begripEen abstract begrip is niet tastbaar of zichtbaar of voortkomend uit een handeling, zoals een activiteit. is niet tastbaar of zichtbaar of voortkomend uit een handeling, zoals een activiteitEen activiteit is een handeling of gebeurtenis uitgevoerd door een natuurverschijnsel of organisme(n)..
Synoniemabstract begripEen abstract begrip is niet tastbaar of zichtbaar of voortkomend uit een handeling, zoals een activiteit.
Toelichting op definitieAbstract is iets dat je niet direct kunt zien of waarvan je niet direct ziet wat het voorstelt. Abstract is het tegenovergestelde van concreet. Een begripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden. is bijvoorbeeld abstract. Je kunt ook zeggen dat een schilderij abstract is. Een voorbeeld van een abstract begripEen abstract begrip is niet tastbaar of zichtbaar of voortkomend uit een handeling, zoals een activiteit. is het klimaatHet klimaat is de gemiddelde weersituatie van een bepaalde streek gedurende een lagere periode (meestal minstens 30 jaar).. Dat kun je niet direct zien. Het weer kun je direct zien en voelen. Maar het klimaatHet klimaat is de gemiddelde weersituatie van een bepaalde streek gedurende een lagere periode (meestal minstens 30 jaar). is een gemiddelde van dertig jaar weer in een gebiedHet geheel van virtuele en fysieke (aanwijsbare) opdelingen en indelingen van het aardoppervlak.. Een ander abstract begripEen abstract begrip is niet tastbaar of zichtbaar of voortkomend uit een handeling, zoals een activiteit. is liefde. Liefde kun je niet direct zien. Liefde is een begripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden. waar heel veel concrete dingenDing, voorwerp, zaak. bij horen. Bijvoorbeeld het geven van een kus, of een deur voor de ander open houden. Op een abstract schilderij staan afbeeldingen waarvan je niet direct kunt zien wat het voorstelt. Piet Mondriaan schilderij bijvoorbeeld abstracte schilderijen.
Exacte overeenkomstObligatoire verbintenisscheppende, meerzijdige rechtshandeling in de vorm van een wilsovereenkomst tussen twee of meer partijen gericht op het in het leven roepen van verbintenissen.https://data.cultureelerfgoed.nl/term/id/cht/7433e248-ff09-429d-9d57-a39737e413a2
Afbeelding van300px-Mondrian_lookalike.svg.png
Abstract schilderij zoals het door Mondriaan geschilderd zou kunnen zijn.

Relaties

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunten
abstracte begrippenEen abstract begrip is niet tastbaar of zichtbaar of voortkomend uit een handeling, zoals een activiteit.Breder
  • abstract concept (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
abstracte begrippenEen abstract begrip is niet tastbaar of zichtbaar of voortkomend uit een handeling, zoals een activiteit.BronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt. van

Afgeleide relatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunt
Het Internationale Stelsel van Eenheden (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)Brederabstracte begrippenEen abstract begrip is niet tastbaar of zichtbaar of voortkomend uit een handeling, zoals een activiteit.
cultuur (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)Brederabstracte begrippenEen abstract begrip is niet tastbaar of zichtbaar of voortkomend uit een handeling, zoals een activiteit.
methodiek (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)Brederabstracte begrippenEen abstract begrip is niet tastbaar of zichtbaar of voortkomend uit een handeling, zoals een activiteit.
Rdf.jpg