nooduitlaat

Versie door HAABot (overleg | bijdragen) op 27 sep 2023 om 03:00
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Eigenschappen

Voorkeurslabelnooduitlaat
AfkortingZRN
DefinitieEen rioolwerk dat in calamiteuse situaties direct afvalwater uit een rioolbemalinggebied kan laten op het oppervlaktewater.
Synoniemnooduitlaten, calamiteiten uitlaat, calamiteiten uitlaten, Nooduitlaten, Nooduitlaat, noodafvoer, noodafvoeren, noodoverstort, noodoverstorten
Toelichting op definitieIn dit kader wordt onder afvalwater tevens hemelwater verstaan. Nooduitlaten komen meestal bij gescheiden rioolstelsels voor. (bron: EMIS, gewijzigd / Aquo / DIV)


Een uitlaat aangelegd voor afvoer als gevolg van een calamiteit. Constructie voor de lozing van afvalwater op het oppervlaktewater bij calamiteiten. (Bron: GWSW)
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-6030e499-f09b-49da-8117-a1bd73871ef4, https://damo.hetwaterschapshuis.nl/DAMO%202.0/Objectenhandboek%20DAMO%202.0/HTML/Nooduitlaat.html, https://data.gwsw.nl/totaal/nooduitlaat/
Afbeelding vanDAMO functioneel model nooduitlaat
DAMO functioneel model nooduitlaat.
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
nooduitlaatBreder
nooduitlaatBron van
nooduitlaatLid van Aquo

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg
Een nooduitlaat is geen uitlaat/aflaat in het oppervlaktewater die onderdeel van is van het calamiteitenplan en oppervlaktewater naar een lager pand aflaat!

Waterschap Hunze en Aa's heeft geen geo-registratie van nooduitlaten.