DAMO Afvalwaterketen

Versie door HAABot (overleg | bijdragen) op 16 apr 2023 om 08:35 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{#element: |Paginanaam=Id-7e211bad-6ea2-4ed6-b701-1cf35b4f970a |Elementtype=Begrip |Voorkeurslabel=DAMO Afvalwaterketen |Definitie=Het datamodel ‘DAMO Afvalwater...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Eigenschappen

VoorkeurslabelDAMO Afvalwaterketen
DefinitieHet datamodelDAMO Afvalwaterketen’ maakt het voor waterschappen mogelijk om de gegevens over de afvalwaterketen uniform op te slaan. Daarmee zijn de gegevens in de DAMO-database gebruiksvriendelijk en efficiënt beschikbaar voor het primaire proces.
SynoniemDAMO-AWK, DAMO AWK
Toelichting op definitieHet onderliggende datamodel is gebaseerd op de eisen die gesteld worden door standaarden en programma’s, met name het Gegevenswoordenboek Stedelijk Water (GWSW). De waterschappen hebben het gezamenlijk streven naar standaardisatie van gegevensmodellen, -opslag en -uitwisseling. Per bedrijfsfunctie komt er een datamodel met daarin alleen die gegevens die wettelijk verplicht zijn of waarvan de waterschappen gezamenlijk hebben vastgesteld dat ze gemeenschappelijk zijn. Na DAMO Watersysteem volgen DAMO Keringen en DAMO Afvalwaterketen.
Exacte overeenkomsthttps://www.hetwaterschapshuis.nl/damo-afvalwaterketen
Bijna overeenkomsthttps://damo.hetwaterschapshuis.nl/DAMO%202.0/model_HTML/index.htm?goto=5:401, http://damo.hetwaterschapshuis.nl/, http://damo.hetwaterschapshuis.nl/
Afbeelding vanSchema DAMO Afvalwaterketen 2.0
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
DAMO AfvalwaterketenBreder
DAMO AfvalwaterketenBron van
DAMO AfvalwaterketenGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Centrale Distributie Laag (Begrip)GerelateerdDAMO Afvalwaterketen
DAMO Keringen (Begrip)GerelateerdDAMO Afvalwaterketen
DAMO Watersysteem (Begrip)GerelateerdDAMO Afvalwaterketen
beheerregister (Begrip)GerelateerdDAMO Afvalwaterketen
Rdf.jpg