drukriool


Eigenschappen

Voorkeurslabeldrukriool
DefinitieEen systeem van pijpleidingen waarin water, afvalwater of een andere vloeistof naar een grotere hoogte wordt gepompt.
Synoniemdrukriolen, drukriolering, drukrioleringen, drukrioleringsstelsel, overdrukriolering
Toelichting op definitieSommige huizen op het platteland, maar ook woonboten hebben drukriolering. Dat is een riool waarin het afvalwater met een pomp door dunne rioolbuizen (persleiding) naar de rioolwaterzuivering stroomt. In het buitengebied kun je regelkasten van de pompen zien staan. Dit zijn kleine, vaak groene, kastjes met een rode lamp erop. De lamp gaat branden bij een storing van de pomp.

[NEN 3300:1996] Riolering waarbij het transport plaatsvindt door middel van overdruk.

[NEN-EN 1671:1996] Een systeem voor transport van vervuild huishoudelijk afvalwater met een enkele drukleiding of een netwerk van drukleidingen. Het punt van lozen is het punt waar het totale debiet van het drukrioleringssysteem terugkeert naar atmosferische druk.

[NEN-EN 1671:1996 (in de lijn van)] Een systeem voor transport van vervuild huishoudelijk afvalwater en bedrijfs- afvalwater waarbij het afvalwater met behulp van lucht onder overdruk in een enkele drukleiding of een netwerk van drukleidingen wordt gebracht. Het punt van lozen is het punt waar het totale debiet van het drukrioleringssysteem terugkeert naar atmosferische druk.

[NEN 3300:1996] Overdrukriolering is synoniem van drukriolering.
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-2b9dab60-7268-4225-b338-db15cd0aeb97, https://www.riool.info/soorten-riolering, https://data.gwsw.nl/totaal/Drukriolering
Afbeelding vanregelkast drukriool
Regelkast drukriool.

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
drukrioolBreder
drukrioolBron van
drukrioolLid van Aquo

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
mechanische perceelaansluiting (Begrip)Deel vandrukriool
drukleiding (Begrip)Gerelateerddrukriool
Rdf.jpg