singlebeam echolood

Versie door HAABot (overleg | bijdragen) op 16 apr 2023 om 07:47 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{#element: |Paginanaam=Id-6ec586f6-a9a1-47ee-bb6e-fe185d6029ab |Elementtype=Begrip |Voorkeurslabel=singlebeam echolood |Definitie=Een echolood dat meet doormiddel...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Eigenschappen

Voorkeurslabelsinglebeam echolood
DefinitieEen echolood dat meet doormiddel van één enkelvoudige neerwaarts gerichte akoestische bundel.
Publieksvriendelijke toelichtingSinglebeam echolood werkt door geluidsgolven naar de bodem te zenden. Met het verschil tussen zenden en ontvangen van het signaal wordt de waterdiepte bepaald. De locatie van de gemeten bodemdiepte wordt vastgelegd met een RTK (Real Time Kinematic) GPS-meettoestel. Tijdens de singlebeam metingen wordt met een vaartuig over de onderzoekslocatie gevaren. Hiermee kan de bodemligging van de gevaren lijnen in kaart worden gebracht. De singlebeam wordt vaak gebruikt in combinatie met een lichte boot zodat we overal en snel kunnen komen. Een ander voordeel is dat ook op ondiepe locaties van circa 60 cm gemeten kan worden.
Synoniemenkelvoudig echolood, enkelvoudige echoloden
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-502f335d-91f8-4681-9a29-4ff8d3dadeca, https://www.aquo.nl/index.php/Id-dc55255f-a589-4faa-a62e-960dd082e697, https://www.meetbv.nl/hydrografisch-meten/singlebeam
Afbeelding vanEchosounder_systemen.jpg

Links, singlebeam echolood, rechts multibeam echolood.

Singlebeam meting

Singlebeam meting.
Video van
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
singlebeam echoloodBreder
singlebeam echoloodBron van
singlebeam echoloodGerelateerd
singlebeam echoloodLid van Aquo

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpgsinglebeam NAP Kaart
Singlebeam NAP Kaart.