immissie


Eigenschappen

Voorkeurslabelimmissie
DefinitieDoordringing van een stof in een andere stof.
Synoniemimmissies
Toelichting op definitieImmissie wordt in het bijzonder gebruikt bij doordringing van verontreinigde stoffen. (bron: Aquo)


Lucht: verschil emissie en immissie:
Er is een verschil tussen emissie en immissie. De emissie is de hoeveelheid verontreinigende stoffen die uit de bron komt. De verontreinigende stoffen verspreiden zich via de lucht en veroorzaken zo een belasting op de woon- en leefomgeving: de immissie.

Emissie:
De emissie is de hoeveelheid verontreinigende stoffen die uit de bron komt. De emissie is uitgedrukt in de vorm van een concentratie (in mg/m3) of een vracht (in kg/uur). Bronnen van schadelijke stoffen in de lucht zijn bedrijven, het verkeer en de scheepvaart. Maar ook activiteiten van burgers kunnen een bron zijn. Denk bijvoorbeeld aan particuliere houtkachels.

Immissie:

De verontreinigende stoffen verspreiden zich via de lucht en veroorzaken zo een belasting op de woon- en leefomgeving. De leefhoogte is 1,5 meter hoog vanaf de grond gemeten. Het is belangrijk dat de lucht op die hoogte zo schoon mogelijk is, omdat veel mensen en dieren deze lucht inademen. De hoeveelheid stoffen uit de lucht op leefhoogte vormen de immissie. Deze hoeveelheid is te meten of te berekenen. (bron: informatiepunt leefomgeving)
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-39ca9d91-af80-4375-95e6-84d7aca25ef9, https://iplo.nl/thema/lucht/lucht-emissie/
Afbeelding vanemissie - transmissie - immissie via de lucht


emissie - immissie
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
immissieBreder
immissieBron van
immissieGerelateerd
immissieLid van Aquo

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg