afrastering


Eigenschappen

Voorkeurslabelafrastering
Afkorting(KAF)
DefinitieKunstmatig opdelingobjecten t.b.v. scheiding van vastgoedobjecten of virtuele gebieden.
Synoniemafrasteringen, hek, hekken
Toelichting op definitie(bron: Adventus / Aquo / DIV)


Een hek is een constructie om een gebied af te scheiden of de toegang te beheren. Een laag hekje heeft vooral een signaalfunctie, een hoog en sterk hek beperkt de toegang. Een hek kan niet alleen mensen, maar ook dieren en zelfs stuifzand, stuifsneeuw en lawines in toom houden.

Veelvoorkomend is het gebruik als erfafscheiding of valbescherming, maar er zijn ook koorhekken, dranghekken, bouwhekken, tolhekken, traphekjes en hekken om dieren in te sluiten. Bij balsporten kan een hek als ballenvanger dienen; bij honkbal en softbal heet dit een backstop.

De term hek duidt in enge zin op een raster- of vlechtwerk van hout of metaal, dat stevig van constructie is, met openingen. Een hoge afscheiding zonder openingen is een schutting of muur. In ruimere zin omvat het begrip hek allerlei constructies met vergelijkbare vorm of functie. Zo worden simpele omheiningen van schrikdraad of prikkeldraad ook aangeduid als hek. (bron: Wikipedia)
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-9c2470c2-a2d0-4eee-acf2-99dccff30e9b, https://nl.wikipedia.org/wiki/Hek_(afrastering)
Afbeelding van260px-Hek1.jpg
Afrastering.
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
afrasteringBreder
afrasteringBron van
afrasteringGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
gaas (Begrip)Gerelateerdafrastering
Rdf.jpg