kunstmatig neuraal netwerk

Eigenschappen

Voorkeurslabelkunstmatig neuraal netwerk
AfkortingANN
DefinitieKunstmatige neurale netwerken ( ANN ) of connectionistische systemen zijn computersystemen die vaag zijn geïnspireerd door de biologische neurale netwerken die de hersenen van dieren vormen.
Synoniemneuraal netwerk, neurale netwerken, artificial neural network
Toelichting op definitieDergelijke systemen "leren" taken uit te voeren door voorbeelden te overwegen, doorgaans zonder te zijn geprogrammeerd met taakspecifieke regels. Bij beeldherkenning kunnen ze bijvoorbeeld leren afbeeldingen te herkennen die katten bevatten door voorbeeldafbeeldingen te analyseren die handmatig zijn gelabeld als "kat" of "geen kat" en de resultaten te gebruiken om katten in andere afbeeldingen te identificeren. Ze doen dit zonder enige voorkennis van katten, bijvoorbeeld dat ze vacht, staarten, snorharen en katachtige gezichten hebben. In plaats daarvan genereren ze automatisch identificerende kenmerken uit de voorbeelden die ze verwerken.

Een ANN is gebaseerd op een verzameling van verbonden eenheden of knooppunten, kunstmatige neuronen genaamd, die de neuronen in een biologisch brein losjes modelleren. Elke verbinding kan, net als de synapsen in een biologisch brein, een signaal doorgeven aan andere neuronen. Een kunstmatig neuron dat een signaal ontvangt, verwerkt het vervolgens en kan daarmee verbonden neuronen signaleren.

In ANN-implementaties is het "signaal" bij een verbinding een reëel getal en wordt de output van elk neuron berekend door een niet-lineaire functie van de som van de inputs. De verbindingen worden randen genoemd . Neuronen en randen hebben meestal een gewicht dat zich aanpast naarmate het leren vordert. Het gewicht verhoogt of verlaagt de sterkte van het signaal bij een verbinding. Neuronen kunnen een zodanige drempel hebben dat een signaal alleen wordt verzonden als het geaggregeerde signaal die drempel overschrijdt. Meestal worden neuronen geaggregeerd tot lagen. Verschillende lagen kunnen verschillende transformaties op hun invoer uitvoeren. Signalen gaan van de eerste laag (de invoerlaag) naar de laatste laag (de uitvoerlaag), mogelijk nadat ze de lagen meerdere keren hebben doorlopen.

Het oorspronkelijke doel van de ANN-aanpak was om problemen op te lossen op dezelfde manier als een menselijk brein . Maar na verloop van tijd ging de aandacht naar het uitvoeren van specifieke taken, wat leidde tot afwijkingen van de biologie . ANN's zijn gebruikt voor een verscheidenheid aan taken, waaronder computervisie , spraakherkenning , machinevertaling , filteren van sociale netwerken , bord- en videogames spelen , medische diagnose en zelfs bij activiteiten die van oudsher worden beschouwd als voorbehouden aan mensen, zoals schilderen.
Exacte overeenkomsthttps://en.wikipedia.org/wiki/Artificial_neural_network
Afbeelding van280px-Colored_neural_network.svg.png

Een kunstmatig neuraal netwerk is een onderling verbonden groep knooppunten, geïnspireerd door een vereenvoudiging van neuronen in de hersenen . Hier vertegenwoordigt elk cirkelvormig knooppunt een kunstmatig neuron en vertegenwoordigt een pijl een verbinding van de uitgang van een kunstmatig neuron naar de ingang van een ander.

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
kunstmatig neuraal netwerkBron van
kunstmatig neuraal netwerkGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg