kennis


Eigenschappen

Voorkeurslabelkennis
DefinitieKennis is dat wat geweten en toegepast wordt door een individu, groep individuen of een (ander) onderdeel van de maatschappij. Kennis omvat informatie, beschrijvingen hiervan of vaardigheden die door ervaring of opleiding zijn verkregen.
Publieksvriendelijke toelichtingHet geheel van wat iemand weet.
Toelichting op definitieIn de kentheorie of epistemologie wordt onderzocht wat kennis is en of aanspraken op kennis gerechtvaardigd zijn. In de loop van de tijd zijn er dan ook wisselende ideeën ontwikkeld over wat er te weten valt en in welke mate er sprake moet zijn van twijfel.

Er kan onderscheid gemaakt worden tussen theoretische en praktische kennis. Er bestaan vele soorten kennis, bijvoorbeeld zelfkennis, vakkennis en wetenschappelijke kennis. (Bron: Wikipedia)

Kennis is dat wat geweten en toegepast wordt door een individu, groep individuen of een (ander) onderdeel van de maatschappij. Kennis omvat informatie, beschrijvingen hiervan of vaardigheden die door ervaring of opleiding zijn verkregen. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen theoretische en praktische kennis. (Bron ArchiXL)
Exacte overeenkomsthttps://nl.wikipedia.org/wiki/Kennis, https://begrippen.archixl.nl/archixl/nl/page/Kennis
Afbeelding vanKennis is dat wat geweten en toegepast wordt door een individu, groep individuen of een (ander) onderdeel van de maatschappij.


data/gegevens, informatie, kennis, wijsheid piramide

Data/gegevens, informatie, kennis, wijsheid piramide.
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
kennisBreder
kennisBron van
kennisGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
architectuur (Begrip)Brederkennis
wijsheid (Begrip)Brederkennis
Wiki (Begrip)Gerelateerdkennis
informatie (Begrip)Gerelateerdkennis
Rdf.jpg