brak water

Versie door HAABot (overleg | bijdragen) op 16 apr 2023 om 11:20 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{#element: |ElementUniqueId=9041b9a6-6826-fd6e-527c-3e7208bd8060 |Paginanaam=Id-9041b9a6-6826-fd6e-527c-3e7208bd8060 |Elementtype=Begrip |Voorkeurslabel=brak water...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Eigenschappen

Voorkeurslabelbrak water
DefinitieWater waarvan het zoutgehalte beduidend lager ligt dan dat van zeewater.
Toelichting op definitieDe totale concentratie van opgeloste zouten ligt gewoonlijk tussen de 1000 en 10000 mg/l. Bij meting van chloride, water met een chloridengehalte tussen 300 en 10.000 mg/l. Bron: Redeke, H.C. (postume uitgave), Hydrobiologie van Nederland. De zoete wateren. Backhuys en Meesters, Amsterdam, 1975, gewijzigd.
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-592afa6b-6015-4c2c-9a77-c9b66749f3eb

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
brak waterBreder
brak waterBron van
brak waterLid van Aquo

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
zoutindringing (Begrip)Gerelateerdbrak water
Rdf.jpg