reduceerklep


Eigenschappen

Voorkeurslabelreduceerklep
AfkortingTCV
DefinitieEen reduceerklep wordt gebruikt om een gedeeltelijk gesloten kleppen te simuleren door het aanpassen van de minste drukverlies van de klep.
Synoniemreduceerkleppen
Toelichting op definitieDe relatie tussen de mate waarin de klep dicht is en het resulterende drukverlies is in de regel beschikbaar via de fabrikant. (Aquo).


Een reduceerklep is een apparaat om de druk van een gas of vloeistof te reduceren (verlagen).

De ingang van de reduceerklep staat in verbinding met de hogedrukzijde van het systeem; de uitlaat van de reduceerklep, dus de secundaire kant, staat in verbinding met het te regelen deel van het systeem.

Een veer die is ingesteld overeenkomstig de gewenste druk aan de secundaire zijde tracht een klep tussen primaire en secundaire zijde geopend houden. De druk van de secundaire zijde werkt echter tegen deze veer en wil de klep juist weer sluiten. Dit betekent dat zolang de secundaire zijde van het systeem de gewenste druk nog niet heeft bereikt, de reduceerklep open is en zodra deze druk bereikt wordt, de klep gesloten wordt.

n de hydrauliek worden reduceerkleppen niet echt veel gebruikt, omdat ze natuurlijk vermogen vernietigen. In de pneumatiek daarentegen worden ze vaker gebruikt en altijd bij vloeibare gassen, zoals acetyleen en uiteraard ook bij lpg, propaan en butaan.
Exacte overeenkomsthttps://aquo.begrippenxl.nl/aquo/nl/page/Id-0b87c1eb-9587-46cd-8031-cfd894dca36a, https://nl.wikipedia.org/wiki/Reduceerklep
Afbeelding vanreduceerklep-1-2-duims-15mm-knel-range-15-4-bar.jpg
Reduceerklep.
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
reduceerklepBreder
reduceerklepBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg