Bedrijfsvergelijkingen


Eigenschappen

VoorkeurslabelBedrijfsvergelijkingen
DefinitieWaterschappen verlenen een belangrijke dienst aan de samenleving. Zij zorgen voor droge voeten en schoon en voldoende water voor alle belanghebbenden in hun beheergebied. Waterschappen willen daarom transparant zijn en van elkaar leren om gezamenlijk te verbeteren.
SynoniemBedrijfsvergelijking
Toelichting op definitieOm die reden leveren alle waterschappen jaarlijks gegevens aan over hun prestaties en kosten. Die gegevens vormen de basis van verschillende bedrijfsvergelijkingen. Onderwerpen zijn de uitvoering van kerntaken en de mate waarin die op een maatschappelijk verantwoorde manier worden uitgeoefend, in goed contact met de omgeving, en tegen aanvaardbare kosten.


Iedere 2 jaar verschijnen de rapportages Waterschapspeil (trends en ontwikkelingen in de waterschapssector) en Waterschapsspiegel (prestaties en kosten van waterschappen). Hierin komen alle thema’s aan bod. Verschillende verdiepende bedrijfsvergelijkingen concentreren zich op 1 specifiek onderwerp. Deze worden minder frequent uitgevoerd. De resultaten zijn online in te zien in de WAVES databank.

De resultaten van de bedrijfsvergelijkingen vormen het startpunt voor een gesprek, een basis om dieper te duiken in leerzame en inspirerende verhalen. Deze staan centraal tijdens verschillende leerkringen. Het gaat er niet om de beste of de goedkoopste te zijn: waterschappen leveren immers maatwerk aan hun eigen omgeving. (bron: Unie van waterschappen)
Exacte overeenkomsthttps://www.waterschapsspiegel.nl/bedrijfsvergelijkingen/
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
BedrijfsvergelijkingenBreder
BedrijfsvergelijkingenBron van
BedrijfsvergelijkingenDeel van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Waterschapspeil (Begrip)Deel vanBedrijfsvergelijkingen
Rdf.jpg