pixel


Eigenschappen

Voorkeurslabelpixel
DefinitieBij digitale beeldvorming is een pixel , pel , of beeldelement een fysiek punt in een rasterbeeld , of het kleinste adresseerbare element in een adresseerbare weergave-inrichting voor alle punten ; het is dus het kleinste bestuurbare element van een afbeelding dat op het scherm wordt weergegeven.
Synoniempixels, pel, beeldelement
Toelichting op definitieElke pixel is een voorbeeld van een originele afbeelding; meer voorbeelden geven doorgaans een nauwkeurigere weergave van het origineel. De intensiteit van elke pixel is variabel. In kleurafbeeldingssystemen wordt een kleur doorgaans weergegeven door drie of vier componentintensiteiten zoals rood, groen en blauw , of cyaan, magenta, geel en zwart . In sommige contexten (zoals beschrijvingen van camerasensoren ) verwijst pixel naar een enkel scalair element van een uit meerdere componenten bestaande weergave (een fotosite genoemd in de camerasensorcontext, hoewel sensel soms wordt gebruikt), terwijl in weer andere contexten het kan verwijzen naar de set van componentintensiteiten voor een ruimtelijke positie.
Exacte overeenkomsthttps://en.wikipedia.org/wiki/Pixel
Afbeelding vanPixel-example.png Dit voorbeeld toont een afbeelding met een sterk vergroot gedeelte, waarin de afzonderlijke pixels worden weergegeven als kleine vierkantjes en gemakkelijk te zien zijn.

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
pixelGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
kleurdiepte (Begrip)Gerelateerdpixel
Rdf.jpg