exif


Eigenschappen

Voorkeurslabelexif
DefinitieHet Exif- formaat ( Exchangeable image file format ) is een bestandsstandaard die vergelijkbaar is met het JFIF-formaat met TIFF-extensies; het is opgenomen in de JPEG-schrijfsoftware die in de meeste camera's wordt gebruikt.
Toelichting op definitieHet doel is om de uitwisseling van afbeeldingen met beeldmetadata tussen digitale camera's en bewerkings- en weergavesoftware op te nemen en te standaardiseren. De metadata worden vastgelegd voor individuele afbeeldingen en omvatten zaken als camera-instellingen, tijd en datum, sluitertijd, belichting, beeldformaat, compressie, cameranaam, kleurinformatie, X, Y, richting. Wanneer afbeeldingen worden bekeken of bewerkt door software voor beeldbewerking, kan al deze beeldinformatie worden weergegeven.

De daadwerkelijke Exif-metagegevens als zodanig kunnen binnen verschillende hostformaten worden overgedragen, bijv. TIFF, JFIF (JPEG) of PNG. IFF-META is een ander voorbeeld.

Bij waterschap Hunze en Aa's voegen we extra Exif informatie toe aan onze foto's m.b.v. ExifTool, Rstudio en Perl. Er is aangetoond dat de metadata het beste zo dicht mogelijk bij de bron (dus via EXIF in het bestand) moet worden opgeslagen en niet in een gisapplicatie.
Exacte overeenkomsthttps://en.m.wikipedia.org/wiki/Image_file_formats
Afbeelding vanEXIF informatie wat aan een jpg file is toegevoegd JPG foto met XY in EXIF informatie getoond op de kaart

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
exifBron van
exifGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpghttp://www.vieas.com/en/, http://www.vieas.com/en/exif23.html, http://www.cipa.jp/std/documents/e/DC-008-2012_E.pdf