zaak (Burgerlijk Wetboek)

Eigenschappen

Voorkeurslabelzaak (Burgerlijk Wetboek)Voor menselijke beheersing vatbaar stoffelijk object.
DefinitieVoor menselijke beheersing vatbaar stoffelijk objectEen object is een materieel (tastbaar) iets, veelal bestaand uit vaste, levenloze materie..
SynoniemzakenVoor menselijke beheersing vatbaar stoffelijk object., materieel juridisch objectVoor menselijke beheersing vatbaar stoffelijk object., materieel juridische objectenVoor menselijke beheersing vatbaar stoffelijk object.
Toelichting op definitiebronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt.Geconcentreerde uitstroming van kwelwater.: Burgerlijk WetboekHet Burgerlijk Wetboek is een Nederlands wetboek en maakt deel uit van het Nederlandse burgerlijk recht. Boek 3, VermogensrechtAls objectief recht omvat het rechtsgebied van het vermogensrecht als onderdeel van het privaatrecht het geheel van bepalingen dat betrekking heeft op vermogensbestanddelen. in het algemeen
Exacte overeenkomstObligatoire verbintenisscheppende, meerzijdige rechtshandeling in de vorm van een wilsovereenkomst tussen twee of meer partijen gericht op het in het leven roepen van verbintenissen.http://www.rws.nl/abdl#DEF-4468

Relaties

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunten
zaak (Burgerlijk Wetboek)Voor menselijke beheersing vatbaar stoffelijk object.Breder
  • goed (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
  • privaatrecht (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
zaak (Burgerlijk Wetboek)Voor menselijke beheersing vatbaar stoffelijk object.BronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt. van

Afgeleide relatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunt
onroerende zaak (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)Brederzaak (Burgerlijk Wetboek)Voor menselijke beheersing vatbaar stoffelijk object.
roerende zaak (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)Brederzaak (Burgerlijk Wetboek)Voor menselijke beheersing vatbaar stoffelijk object.
zaakdossier (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)Brederzaak (Burgerlijk Wetboek)Voor menselijke beheersing vatbaar stoffelijk object.
Rdf.jpg