automatic terrain extraction

Eigenschappen

Voorkeurslabelautomatic terrain extractionAutomatic Terrain Extraction (ATE) is een methode waarbij uit de stereoparen direct een DSM wordt gegenereerd.
AfkortingATEAutomatic Terrain Extraction (ATE) is een methode waarbij uit de stereoparen direct een DSM wordt gegenereerd.
DefinitieAutomatic Terrain Extraction (ATEAutomatic Terrain Extraction (ATE) is een methode waarbij uit de stereoparen direct een DSM wordt gegenereerd.) is een methode waarbij uit de stereoparen direct een DSMDigitaal oppervlaktemodel (digital surface model, DSM) dat de hoogte inclusief alle objecten op het aardoppervlak zoals bomen en bouwwerken weer geeft. wordt gegenereerd.
SynoniemateAutomatic Terrain Extraction (ATE) is een methode waarbij uit de stereoparen direct een DSM wordt gegenereerd.
Toelichting op definitieDirect uit luchtfotoFoto's van aardoppervlak gemaakt vanuit een vliegtuig, helikopter, satelliet of UAV (drone). stereo paren een DSMDigitaal oppervlaktemodel (digital surface model, DSM) dat de hoogte inclusief alle objecten op het aardoppervlak zoals bomen en bouwwerken weer geeft. berekenen.
Afbeelding vanATE in Erdas Imagine

ATEAutomatic Terrain Extraction (ATE) is een methode waarbij uit de stereoparen direct een DSM wordt gegenereerd. in Erdas ImagineRemote sensing, fotogrammetrische en GIS-gerelateerde applicatie.


DTM generenen met Erdas Imagine
DTMEen digitaal terreinmodel (afgekort DTM) is een techniek die in de hydrografie gebruikt wordt om gegevens te presenteren. DTM geeft een driedimensionale weergave van het opnamegebied. (hoogtemodel van maaiveld, zonder gebouwen en vegetatie) generenen met Erdas ImagineRemote sensing, fotogrammetrische en GIS-gerelateerde applicatie.


DEM gemaakt uit de overlap van stereo luchtfoto's middels ATE in Erdas Imagine

DSMDigitaal oppervlaktemodel (digital surface model, DSM) dat de hoogte inclusief alle objecten op het aardoppervlak zoals bomen en bouwwerken weer geeft. gemaakt uit de overlap van stereo luchtfoto'sLuchtfoto's worden ingewonnen als stereofoto's. Stereofoto's (van de voorjaarsvlucht) hebben in de vliegrichting een overlap van 60% of 80% en in de langsrichting 60% of 30%. De stereofoto's zijn geometrisch gecorrigeerd door ze in te passen op paspunten die in het terrein zijn aangebracht. middels ATEAutomatic Terrain Extraction (ATE) is een methode waarbij uit de stereoparen direct een DSM wordt gegenereerd. in Erdas ImagineRemote sensing, fotogrammetrische en GIS-gerelateerde applicatie.
Video van

Relaties

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunten
automatic terrain extractionAutomatic Terrain Extraction (ATE) is een methode waarbij uit de stereoparen direct een DSM wordt gegenereerd.Breder
  • digitaal terreinmodel (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
automatic terrain extractionAutomatic Terrain Extraction (ATE) is een methode waarbij uit de stereoparen direct een DSM wordt gegenereerd.BronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt.Een bron is de plaats of organisatie waar bepaalde informatie is ontstaan en/of beschikbaar wordt gesteld, of de documenten waarin die informatie is vervat.Punt van waaruit grondwater wordt onttrokken.Het systeem dat de in te winnen grootheden levert.Oorsprong van een emissie. van
automatic terrain extractionAutomatic Terrain Extraction (ATE) is een methode waarbij uit de stereoparen direct een DSM wordt gegenereerd.Gerelateerd
  • remote sensing (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)

Afgeleide relatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunt
Rdf.jpg