lossless compressie


Eigenschappen

Voorkeurslabellossless compressie
DefinitieLossless compressie algoritmen verkleinen de bestandsgrootte met behoud van een perfecte kopie van de originele ongecomprimeerde afbeelding.
Synoniemlossless compressies, Lossless, verliesloos, verliesloze
Toelichting op definitieLossless compressie is een klasse van algoritmen voor gegevenscompressie waarmee de originele gegevens perfect kunnen worden gereconstrueerd uit de gecomprimeerde gegevens. Met verlieslatende compressie is daarentegen alleen reconstructie mogelijk van een benadering van de oorspronkelijke gegevens, maar meestal met sterk verbeterde compressiesnelheden (en dus kleinere mediaformaten).


Lossless compressie resulteert in het algemeen, maar niet altijd, in grotere bestanden dan lossy compressie. Compressie zonder verlies moet worden gebruikt om opeenhoping van hercompressiestadia te voorkomen bij het bewerken van afbeeldingen.

Bij waterschap Hunze en Aa's worden alle luchtfoto producten geconverteerd naar Lossless compressie formaat voor permanente opslag. Indien nodig kan de data weer geconverteerd worden naar het juiste bruikbare raster formaat zonder dataverlies.
Exacte overeenkomsthttps://en.m.wikipedia.org/wiki/Image_file_formats, https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lossless_compression

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
lossless compressieBron van
lossless compressieGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
tiff (Begrip)Gerelateerdlossless compressie
Rdf.jpg