emissiebeperking

Versie door HAABot (overleg | bijdragen) op 6 apr 2023 om 02:01 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{#element: |ElementUniqueId=f739a14b-1702-15dd-b7f8-d998771d491e |Paginanaam=Id-f739a14b-1702-15dd-b7f8-d998771d491e |Elementtype=Begrip |Publicatiestatus=Publicer...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Eigenschappen

Voorkeurslabelemissiebeperking
DefinitieHet streven van de emissiebeperking is uit te komen op een nul emissie, de zogenaamde minimalisatieverplichting. De minimalisatieverplichting geldt voor alle stoffen die kunnen vrijkomen naar de lucht en die behoren tot de categorie 'Zeer Zorgwekkende Stoffen'. Bij bedrijfsactiviteiten zal het niet altijd technisch of economisch haalbaar zijn om een nulemissie te bereiken. Mens en milieu worden blootgesteld aan verschillende ZZS. De combinatie van stoffen zou schade kunnen geven, zelfs wanneer de concentraties van de afzonderlijke stoffen beneden het Maximaal Toelaatbaar Risiconiveau (MTR) liggen. De minimalisatieplicht is een instrument om actief te streven naar het vermijden en/of minimaliseren van emissies van ZZS.
Publieksvriendelijke toelichtingHet streven van de emissiebeperking is uit te komen op een nul emissie, de zogenaamde minimalisatieverplichting. De minimalisatieverplichting geldt voor alle stoffen die kunnen vrijkomen naar de lucht en die behoren tot de categorie 'Zeer Zorgwekkende Stoffen'. Bij bedrijfsactiviteiten zal het niet altijd technisch of economisch haalbaar zijn om een nulemissie te bereiken. Mens en milieu worden blootgesteld aan verschillende ZZS. De combinatie van stoffen zou schade kunnen geven, zelfs wanneer de concentraties van de afzonderlijke stoffen beneden het Maximaal Toelaatbaar Risiconiveau (MTR) liggen. De minimalisatieplicht is een instrument om actief te streven naar het vermijden en/of minimaliseren van emissies van ZZS.
Synoniememissiebeperkingen
Bijna overeenkomsthttps://www.infomil.nl/onderwerpen/lucht-water/lucht/zeer-zorgwekkende/inleiding/
StatusDefinitief

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
emissiebeperkingBreder
emissiebeperkingBron van
emissiebeperkingDeel van
emissiebeperkingExemplaar van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
bufferstrook (Begrip)Brederemissiebeperking
Rdf.jpg