EPSG geodetic parameter dataset

Eigenschappen

VoorkeurslabelEPSG geodetic parameter dataset
AfkortingEPSG
DefinitieEPSG Geodetic Parameter Dataset (ook EPSG-register ) is een openbaar register van ruimtelijke referentiesystemen , aardelipsoïden , coördinaattransformaties en gerelateerde meeteenheden . Elke entiteit krijgt een EPSG-code toegewezen tussen 1024-32767, samen met een standaard machineleesbare bekende tekst (WKT) -weergave . De dataset wordt actief onderhouden door de IOGP Geomatics Committee.
SynoniemEPSG:
Toelichting op definitieDe database van coördinaatsystemen van de European Petroleum Survey Group (EPSG) is een industriestandaard in de olie- en gasindustrie en een de facto standaard daarbuiten. In de EPSG-database zijn codes opgenomen voor coördinatensystemen, maar ook voor bewerkingsstappen zoals transformaties en projecties. Veel software vermeldt alleen de EPSG-codes van de gebruikte coördinatensystemen, maar niet van de gebruikte bewerkingsstappen.

De meeste geografische informatiesystemen (GIS) en GIS- bibliotheken gebruiken EPSG-codes als Spatial Reference System Identifiers (SRID's) en EPSG-definitiegegevens voor het identificeren van projecties en het uitvoeren van transformaties tussen deze systemen, terwijl sommige ook SRID's ondersteunen die zijn uitgegeven door andere organisaties (zoals Esri, Erdas Imagine, QGIS ).

Gemeenschappelijke EPSG-codes EPSG: 4326 - WGS 84 , breedtegraad / lengtecoördinatensysteem gebaseerd op het massamiddelpunt van de aarde, gebruikt door onder meer het Global Positioning System . EPSG: 3857 - Web Mercator-projectie gebruikt voor weergave door vele webgebaseerde kaarttools, waaronder Google Maps en OpenStreetMap. EPSG: 7789 - International Terrestrial Reference Frame 2014 (ITRF2014), een op aarde bevestigd systeem dat onafhankelijk is van continentale drift.

EPSG: 28992 - Rijksdriehoekscoördinaten projectie.
Exacte overeenkomsthttps://en.wikipedia.org/wiki/EPSG_Geodetic_Parameter_Dataset
Bijna overeenkomsthttps://www.wikiwand.com/nl/Rijksdriehoeksco%C3%B6rdinaten#/EPSG
Afbeelding vanProjectie keuze in Erdas Imagine


Projectie instellen in Erdas Imagine

Metadata projectie raster bestand
Video van
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
EPSG geodetic parameter datasetBreder
EPSG geodetic parameter datasetBron van
EPSG geodetic parameter datasetGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg1024px-World_Map_1689.JPG