TOPraster

Versie door WikiSysop (overleg | bijdragen) op 28 dec 2020 om 12:17 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{#element: |Paginanaam=Id-ff32b2ff-0d55-406e-ace7-dc1f0bed0eec |Elementtype=Begrip |Voorkeurslabel=TOPraster |Definitie=TOPraster omvat de digitale versies van top...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Eigenschappen

VoorkeurslabelTOPraster
DefinitieTOPraster omvat de digitale versies van topografische kaarten uit 6 kaartseries van het Kadaster.
Synoniemtopografische kaart, topkaart, topkaarten
Toelichting op definitieTOPrasterkaarten zijn uitstekend te gebruiken als:
  • ondergrond voor desktop-mapping
  • illustratiemateriaal voor publicaties of websites
  • referentiekaart voor CAD-applicaties en analyses in GIS

TOPrasterkaarten zijn uitstekend geschikt voor toepassingen waarbij het niet nodig is het kaartbeeld te kunnen wijzigen. TOPraster gecombineerd met de meegeleverde TFW-bestanden kunt u ook gebruiken in navigatiesystemen.

TOPraster actualiteit TOPraster wordt ieder jaar geactualiseerd. Informatie over de meest recente levering van TOPraster vindt u onder Documenten.

TOP25raster TOP25raster is een digitale cartografische weergave van TOP10NL, op een schaal 1:25.000.

TOP50raster TOP50raster is een enigszins gegeneraliseerde digitale cartografische weergave van TOP10NL, op een schaal 1:50.000.

TOP100raster TOP100raster is een gegeneraliseerde digitale cartografische weergave van TOP10NL, op een schaal 1:100.000.

TOP250raster TOP250raster is een digitale weergave van de topografische kaart 1:250.000. TOP250raster is geschikt voor minder gedetailleerde toepassingen en als index voor TOP25raster en TOP50raster.

TOP500raster TOP500raster is een digitale weergave van de topografische kaart 1:500.000. TOP500raster is geschikt voor minder gedetailleerde toepassingen.

TOP1000raster TOP1000raster is een digitale weergave van de topografische kaart 1:1.000.000. TOP1000raster is geschikt voor minder gedetailleerde toepassingen.

TOPraster gebruiken als TIFF-TFW U ontvangt TOPraster als een digitaal bestand in het bestandsformaat GEO-TIFF. Ook worden er TFW-bestanden meegeleverd. Gecombineerd kunt deze bestanden gebruiken op uw PDA of smartphone met GPS-ontvanger, maar ook op uw computer met softwareprogramma’s die TIFF-files ondersteunen. Zo kunt u thuis routes voorbereiden en afdrukken.

Met behulp van OZI-explorer of andere softwarepakketten die geografische gegevens kunnen verwerken, is het mogelijk de losse kaartbladen aan elkaar te plakken. Zo kunt u een route die over meerdere kaartbladen loopt in zijn geheel afdrukken of in uw navigatiesysteem zetten.
Voorbeeldhttps://zakelijk.kadaster.nl/-/topraster#voorbeeld
Exacte overeenkomsthttps://zakelijk.kadaster.nl/-/topraster
Afbeelding vanBRP TOPraster, omgeving Veendam (Arcgis)
BRP TOPraster, omgeving Veendam (Arcgis)

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
TOPrasterBreder
TOPrasterBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
topografie (Begrip)GerelateerdTOPraster
Rdf.jpg