pomp

Eigenschappen

VoorkeurslabelpompWerktuig dat door middel van een verschil in druk vloeistoffen of gassen verplaatst.
AfkortingPMPWerktuig dat door middel van een verschil in druk vloeistoffen of gassen verplaatst.
DefinitieWerktuig dat door middel van een verschil in drukKracht die per oppervlakte eenheid uitgeoefend wordt. vloeistoffen of gassen verplaatst.
SynoniempompenWerktuig dat door middel van een verschil in druk vloeistoffen of gassen verplaatst.
Exacte overeenkomstObligatoire verbintenisscheppende, meerzijdige rechtshandeling in de vorm van een wilsovereenkomst tussen twee of meer partijen gericht op het in het leven roepen van verbintenissen.http://www.aquolex.nl/html5/?id=27752&type=term
Afbeelding vanPompgemaal-Wageningen.jpg

Pompen in gemaalEen constructie ten behoeve van het verplaatsen van water..

dwarsdoorsnede-gemaal-haarlemmerweg.png

pompen

Losse pompenWerktuig dat door middel van een verschil in druk vloeistoffen of gassen verplaatst. voor tijdelijke aan- en of afvoer van oppervlaktewaterHet grondoppervlak in principe bedekt met water..

Relaties

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunten
pompWerktuig dat door middel van een verschil in druk vloeistoffen of gassen verplaatst.Breder
  • constructie (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
pompWerktuig dat door middel van een verschil in druk vloeistoffen of gassen verplaatst.BronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt. van
pompWerktuig dat door middel van een verschil in druk vloeistoffen of gassen verplaatst.Deel van
  • oppervlaktewatergemaal (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)

Afgeleide relatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunt
centrifugaalpomp (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BrederpompWerktuig dat door middel van een verschil in druk vloeistoffen of gassen verplaatst.
verdringerpomp (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BrederpompWerktuig dat door middel van een verschil in druk vloeistoffen of gassen verplaatst.
vijzel (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BrederpompWerktuig dat door middel van een verschil in druk vloeistoffen of gassen verplaatst.
aanslagpeil pomp gemaal (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)GerelateerdpompWerktuig dat door middel van een verschil in druk vloeistoffen of gassen verplaatst.
aanwezige pompovercapaciteit (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)GerelateerdpompWerktuig dat door middel van een verschil in druk vloeistoffen of gassen verplaatst.
afslagpeil pomp gemaal (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)GerelateerdpompWerktuig dat door middel van een verschil in druk vloeistoffen of gassen verplaatst.
Rdf.jpg