digitale transitie

Eigenschappen

Voorkeurslabeldigitale transitie
DefinitieDigitale transformatie is het overschakelen op en het doelmatig gebruiken van digitale middelen ter verbetering van de prestaties. De digitale transformatie betekent een mega versterking van de communicatie tussen mensen en tussen organisaties door de grotere reikwijdte, de veelsoortigheid en de communicatieve kracht van digitale middelen en verbindingen.
Toelichting op definitie
  • Digitale transformatie is het overschakelen op en het doelmatig gebruiken van digitale middelen ter verbetering van de prestaties.
  • Digitale transformatie betekent voor een organisatie dat men digitale middelen voluit gaat benutten om concurrentievoordeel te realiseren.


Digitale middelen zijn de social media, apps, mobile, big data, intranet en internet. Kortom alle digitale manieren waardoor mensen, bedrijven en dingen verbonden zijn. Veel daarvan is nog in volle ontwikkeling. Het bijzondere van de digitale transformatie zit in het netwerk van digitale verbindingen dat mensen met steeds meer andere mensen, bedrijven, toestellen en kennis, tot communicatie en interactie brengt.

Mensen leefden en werkten altijd al in netwerken. De snelle verdichting, de grotere reikwijdte, de veelsoortigheid en de communicatieve kracht van de digitale verbindingen in deze netwerken betekenen een quantum sprong.
Exacte overeenkomsthttps://www.managementsite.nl/kennisbank/digitale-transformatie-organisaties
Bijna overeenkomsthttps://nimble.expert/services/digitale-transitie/
Afbeelding vanbanner_digitale-transformatie.png
Video van
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
digitale transitieBreder
digitale transitieBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg