SDO geometry


Eigenschappen

VoorkeurslabelSDO geometry
SynoniemSDO-geometry, SDO-geometrie, SDO geometrie, SDO_GEOMETRY
Toelichting op definitieElke tabel met een kolom van het type SDO_GEOMETRY moet een andere kolom van reeks kolommen hebben die een unieke primaire sleutel voor die tabel definieert. Tabellen worden soms ruimtelijke tabellen van ruimtelijke geometrietabellen genoemd.


Het Oracle Spatial (SDO_GEOMETRY) opslagformaat houdt de oppervlakte- en omtrekeigenschappen niet bij voor ruimtelijke objecten, waardoor de kolommen SHAPE.AREA en SHAPE.LEN niet berekend worden. Andere opslagformaten zoals SDEBINARY, ST_GEOMETRY of SDELOB houden deze eigenschappen wél bij. De kolommen SHAPE.AREA en SHAPE.LEN worden dan wel gevuld.

Gebruik de functie “Calculate Geometry” in ArcGIS Pro of ArcMap om de eigenschappen oppervlakte en omtrek te berekenen. De kolommen SHAPE.AREA en SHAPE.LEN zijn gereserveerd en kunnen niet gebruikt worden om de oppervlakte en omtrek hierin te laten berekenen. Maak hiervoor twee nieuwe kolommen aan, bv. een kolom met de naam “OPPERVLAKTE” en een kolom “OMTREK”. Kies hiervoor bij “Data Type” voor DOUBLE. Met dit datatype worden alle waarden opgeslagen. Open de attribuuttabel: rechtermuisklik op de kolom OPPERVLAKTE: kies voor “Calculate Geometry”. Kies voor “Area” om bijvoorbeeld de oppervlakte te laten berekenen; Let op: deze waarden zijn statisch en worden dus niet automatisch bijgewerkt wanneer de geometrie van het ruimtelijk object gewijzigd wordt.
Exacte overeenkomsthttps://datacadamia.com/oracle_spatial/geometry, https://docs.oracle.com/database/121/SPATL/sdo_geometry-object-type.htm#SPATL489, https://www.esri.nl/nl-nl/support/technische-artikelen/arcgis-enterprise/waarom-zijn-de-kolommen-shape-area-en-shape-len-leeg-bij-een-oracle-spatial-feature-class
Afbeelding vanSDO-GEOMETRY-in-Oracle-Spatial-10g.png


SDO_GEOMETRY+Example+----Create+a+simple+table+with+a+spatial+column%E2%80%94.jpg


Video van
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
SDO_geometryBreder
SDO_geometryBron van
SDO_geometryDeel van
SDO_geometryGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg