zeef

Versie door HAABot (overleg | bijdragen) op 5 aug 2023 om 02:05 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{#element: |ElementUniqueId=636e810b-5893-7046-614c-883038cf6f9e |Paginanaam=Id-636e810b-5893-7046-614c-883038cf6f9e |Elementtype=Begrip |Publicatiestatus=Publicer...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Eigenschappen

Voorkeurslabelzeef
DefinitieEen zeef of zift is een instrument dat gebruikt wordt om mengsels te scheiden op basis van korrelgrootte, of vast van vloeibaar. Wat wel of niet door de zeef valt, wordt dus gesorteerd in groter of kleiner dan de openingen in de zeef.
Synoniemzift
Toelichting op definitieEen zeef wordt op veel verschillende manieren toegepast.

In de keuken wordt een zeef bijvoorbeeld gebruikt ter voorkoming van klontjes of om zachte vruchten doorheen te wrijven bijvoorbeeld bij het maken van jam. Een buil is een ronddraaiende zeef van fijnmazig gaas, hij wordt na het malen van meel gebruikt om het te scheiden in bloem, griesen en zemelen.

Om materialen op soort of grootte te sorteren worden zeven gebruikt bij het oogsten van landbouwproducten, in de archeologie, grondmechanica, bij forensisch onderzoek, bij het goud zoeken of bij het sorteren van (bouw)afval. (bron: Wikipedia)
Exacte overeenkomsthttps://nl.wikipedia.org/wiki/Zeef
Afbeelding van390px-Zeef.jpg
Zeef
Video van
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
zeefBreder
zeefBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
zeefmaat (Begrip)Brederzeef
Rdf.jpg