zoutgradiënt

Versie door HAABot (overleg | bijdragen) op 5 aug 2023 om 02:03 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{#element: |ElementUniqueId=57828e9d-555f-464e-603b-d3dcffe025ad |Paginanaam=Id-57828e9d-555f-464e-603b-d3dcffe025ad |Elementtype=Begrip |Publicatiestatus=Publicer...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Eigenschappen

Voorkeurslabelzoutgradiënt
DefinitieVerloop van het zoutgehalte per eenheid van diepte.
Toelichting op definitieOntstaat door vermenging van zoet en zout water in het Schelde-estuarium. Het zoutgehalte neemt van Vlissingen (meer dan 15 gram per liter) af naar Gent (minder dan 0,7 gram per liter) Op basis van deze verschillen kan het estuarium verdeeld worden in een mariene zone (Vlissingen - Hansweert), brakke zone (Hansweert - Rupelmonde) en zoete zone (Rupelmonde - Gent). Verschillen in zoutgehalte fluctueren met de water afvoer. (bron: www.scheldenet.nl / Aquo)
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-bff18869-3aae-4d43-8bff-9c40fd473a51
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
zoutgradiëntBreder
zoutgradiëntBron van
zoutgradiëntGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
zoutgehalte (Begrip)Gerelateerdzoutgradiënt
Rdf.jpg