afbeeldingsresolutie

Eigenschappen

VoorkeurslabelafbeeldingsresolutieAfbeeldingsresolutie is het detail dat een afbeelding bevat. De term is van toepassing op digitale rasterafbeeldingen , filmafbeeldingen en andere soorten afbeeldingen. Een hogere resolutie betekent meer beelddetails.
DefinitieAfbeeldingsresolutieAfbeeldingsresolutie is het detail dat een afbeelding bevat. De term is van toepassing op digitale rasterafbeeldingen , filmafbeeldingen en andere soorten afbeeldingen. Een hogere resolutie betekent meer beelddetails. is het detail dat een afbeelding bevat. De term is van toepassing op digitale rasterafbeeldingenEen rastergegevensstructuur is gebaseerd op een (meestal rechthoekige, vierkante) mozaïekpatroon van het 2D- vlak in cellen. , filmafbeeldingen en andere soorten afbeeldingen. Een hogere resolutieResolutie is in de informatica en in de digitale beeldbewerking een term die wordt gebruikt om het aantal gebruikte pixels op bijvoorbeeld een beeldscherm te beschrijven. Hoe hoger dat aantal, hoe hoger de maximale resolutie van het scherm. betekent meerEen massa stilstaand landoppervlaktewater. beelddetails.
Synoniemfoto resolutieAfbeeldingsresolutie is het detail dat een afbeelding bevat. De term is van toepassing op digitale rasterafbeeldingen , filmafbeeldingen en andere soorten afbeeldingen. Een hogere resolutie betekent meer beelddetails., image resolutionAfbeeldingsresolutie is het detail dat een afbeelding bevat. De term is van toepassing op digitale rasterafbeeldingen , filmafbeeldingen en andere soorten afbeeldingen. Een hogere resolutie betekent meer beelddetails.
Toelichting op definitieDe beeldresolutie kan op verschillende manieren worden gemeten.

- pixel resolutieDe term resolutie wordt vaak beschouwd als equivalent aan het aantal pixels in digitale beeldvorming, hoewel internationale standaarden op het gebied van digitale camera's specificeren dat dit in plaats daarvan "Aantal totale pixels" moet worden genoemd in relatie tot beeldsensoren, en als "Aantal opgenomen pixels" voor wat is volledig vastgelegd.
- spectrale resolutieDe spectrale resolutie van een spectrograaf, of, meer in het algemeen, van een frequentiespectrum, is een maatstaf voor zijn vermogen om kenmerken in het elektromagnetische spectrum op te lossen.
- temporele resolutieDe temporele resolutie is een maat voor de herhalingscyclus of frequentie waarmee een sensor hetzelfde deel van het aardoppervlak opnieuw bezoekt.
- radiometrische resolutieRadiometrische resolutie bepaalt hoe fijn een systeem intensiteitsverschillen kan weergeven of onderscheiden , en wordt gewoonlijk uitgedrukt in een aantal niveaus of een aantal bits , bijvoorbeeld 8 bits of 256 niveaus die typisch zijn voor computerbeeldbestanden. Hoe hoger de radiometrische resolutie, hoe beter subtiele verschillen in intensiteit of reflectiviteit kunnen worden weergegeven, althans in theorie. In de praktijk wordt de effectieve radiometrische resolutie doorgaans beperkt door het ruisniveau, in plaats van door het aantal bits dat wordt weergegeven.
- ruimtelijke resolutieIn de natuurkunde en geologie, de term ruimtelijke resolutie heeft betrekking op de lineaire afstand van een meting , of fysieke dimensie dat A pixel van het beeld. Terwijl bij sommige instrumenten, zoals camera's en telescopen , de ruimtelijke resolutie rechtstreeks verband houdt met de hoekresolutie , produceren andere instrumenten, zoals een synthetische apertuurradar of een netwerk van weerstations , gegevens waarvan de ruimtelijke bemonsteringslay-out meer gerelateerd is aan het aardoppervlak, zoals in teledetectie en satellietbeelden.

ResolutieResolutie is in de informatica en in de digitale beeldbewerking een term die wordt gebruikt om het aantal gebruikte pixels op bijvoorbeeld een beeldscherm te beschrijven. Hoe hoger dat aantal, hoe hoger de maximale resolutie van het scherm. kwantificeert hoe dicht lijnen bij elkaar kunnen zijn en toch zichtbaar kunnen worden opgelost . ResolutieResolutie is in de informatica en in de digitale beeldbewerking een term die wordt gebruikt om het aantal gebruikte pixels op bijvoorbeeld een beeldscherm te beschrijven. Hoe hoger dat aantal, hoe hoger de maximale resolutie van het scherm.-eenheden kunnen worden gekoppeld aan fysieke afmetingen (bijv. Lijnen per mm, lijnen per inch), aan de totale grootte van een afbeelding (lijnen per beeldhoogte, ook welGeconcentreerde uitstroming van kwelwater. bekend als lijnen, tv-lijnen of TVL), of aan hoekige subintensiteit. Lijnparen worden vaak gebruikt in plaats van lijnen; een lijnenpaar bestaat uit een donkere lijn en een aangrenzende lichte lijn. Een lijn is een donkere lijn of een lichte lijn. Een resolutieResolutie is in de informatica en in de digitale beeldbewerking een term die wordt gebruikt om het aantal gebruikte pixels op bijvoorbeeld een beeldscherm te beschrijven. Hoe hoger dat aantal, hoe hoger de maximale resolutie van het scherm. van 10 lijnen per millimeter betekent 5 donkere lijnen afgewisseld met 5 lichtlijnen of 5 lijnenparen per millimeter (5 LP / mm). Fotografische lensEen lens is een doorzichtig voorwerp, veelal van glas, maar ook wel van heldere kunststof, waarmee lichtbundels convergent dan wel divergent kunnen worden gemaakt. en filmresolutie worden meestal geciteerd in lijnparen per millimeter.
Exacte overeenkomstObligatoire verbintenisscheppende, meerzijdige rechtshandeling in de vorm van een wilsovereenkomst tussen twee of meer partijen gericht op het in het leven roepen van verbintenissen.https://en.wikipedia.org/wiki/Image_resolution
Bijna overeenkomstObligatoire verbintenisscheppende, meerzijdige rechtshandeling in de vorm van een wilsovereenkomst tussen twee of meer partijen gericht op het in het leven roepen van verbintenissen.https://electrodealpro.com/learn-about-image-resolution-and-print-specifications/
Afbeelding vanResolution_illustration.png


T%C3%ACm-hieu-ve-do-phan-giai-hinh-anh-va-nhung-thong-so-in-an-10.jpg
Video van

Relaties

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunten
afbeeldingsresolutieAfbeeldingsresolutie is het detail dat een afbeelding bevat. De term is van toepassing op digitale rasterafbeeldingen , filmafbeeldingen en andere soorten afbeeldingen. Een hogere resolutie betekent meer beelddetails.Breder
  • resolutie (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
afbeeldingsresolutieAfbeeldingsresolutie is het detail dat een afbeelding bevat. De term is van toepassing op digitale rasterafbeeldingen , filmafbeeldingen en andere soorten afbeeldingen. Een hogere resolutie betekent meer beelddetails.BronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt.Een bron is de plaats of organisatie waar bepaalde informatie is ontstaan en/of beschikbaar wordt gesteld, of de documenten waarin die informatie is vervat.Punt van waaruit grondwater wordt onttrokken.Het systeem dat de in te winnen grootheden levert.Oorsprong van een emissie. van
afbeeldingsresolutieAfbeeldingsresolutie is het detail dat een afbeelding bevat. De term is van toepassing op digitale rasterafbeeldingen , filmafbeeldingen en andere soorten afbeeldingen. Een hogere resolutie betekent meer beelddetails.Deel van
  • raster (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
afbeeldingsresolutieAfbeeldingsresolutie is het detail dat een afbeelding bevat. De term is van toepassing op digitale rasterafbeeldingen , filmafbeeldingen en andere soorten afbeeldingen. Een hogere resolutie betekent meer beelddetails.Gerelateerd
  • remote sensing (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)

Afgeleide relatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunt
ground sampling distance (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BrederafbeeldingsresolutieAfbeeldingsresolutie is het detail dat een afbeelding bevat. De term is van toepassing op digitale rasterafbeeldingen , filmafbeeldingen en andere soorten afbeeldingen. Een hogere resolutie betekent meer beelddetails.
pixel resolutie (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BrederafbeeldingsresolutieAfbeeldingsresolutie is het detail dat een afbeelding bevat. De term is van toepassing op digitale rasterafbeeldingen , filmafbeeldingen en andere soorten afbeeldingen. Een hogere resolutie betekent meer beelddetails.
radiometrische resolutie (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BrederafbeeldingsresolutieAfbeeldingsresolutie is het detail dat een afbeelding bevat. De term is van toepassing op digitale rasterafbeeldingen , filmafbeeldingen en andere soorten afbeeldingen. Een hogere resolutie betekent meer beelddetails.
ruimtelijke resolutie (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BrederafbeeldingsresolutieAfbeeldingsresolutie is het detail dat een afbeelding bevat. De term is van toepassing op digitale rasterafbeeldingen , filmafbeeldingen en andere soorten afbeeldingen. Een hogere resolutie betekent meer beelddetails.
spectrale resolutie (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BrederafbeeldingsresolutieAfbeeldingsresolutie is het detail dat een afbeelding bevat. De term is van toepassing op digitale rasterafbeeldingen , filmafbeeldingen en andere soorten afbeeldingen. Een hogere resolutie betekent meer beelddetails.
temporele resolutie (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BrederafbeeldingsresolutieAfbeeldingsresolutie is het detail dat een afbeelding bevat. De term is van toepassing op digitale rasterafbeeldingen , filmafbeeldingen en andere soorten afbeeldingen. Een hogere resolutie betekent meer beelddetails.
Rdf.jpg