planologie

Versie door HAABot (overleg | bijdragen) op 17 jul 2023 om 02:04 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{#element: |ElementUniqueId=1bab0deb-2910-dbee-08c1-ab2a69af71dd |Paginanaam=Id-1bab0deb-2910-dbee-08c1-ab2a69af71dd |Elementtype=Begrip |Publicatiestatus=Publicer...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Eigenschappen

Voorkeurslabelplanologie
DefinitiePlanologie is de wetenschappelijke reflectie op de ruimtelijke planning. Iemand die werkzaam is binnen de planologie wordt een planoloog of planologe genoemd. Planologen werken vaak bij overheden (het Rijk, provincies of gemeenten) of bij adviesbureaus. Ze werken ook samen met architecten. De planoloog bedenkt waar alles staat en de architecten tekenen het.
Synoniemplanoloog, planologe
Toelichting op definitiePlanologie vormt samen met stedenbouwkunde en landschapsarchitectuur het vakgebied van de ruimtelijke ordening, ofwel de wetenschap die zich bezighoudt met het optimaal benutten van de (openbare) ruimte, zodat alle gewenste en noodzakelijke functies daarin haar plaats krijgen. In de praktijk bestaat er vaak verwarring omtrent deze drie begrippen, en worden dan ook vaak door elkaar gebruikt. De term planoloog is niet beschermd, en in principe mag eenieder zich planoloog noemen. Echter, de zuivere planologie is een wetenschappelijke discipline die theorieën, methodiek en reflectie biedt aan de alledaagse ruimtelijke planning. (bron: Wikipedia)
Exacte overeenkomsthttps://nl.wikipedia.org/wiki/Planologie
Afbeelding van390px-Allocation_of_Space_for_Transport_Infrastructure_-_Example_of_Berlin.png
Hoe ruimte voor transport wordt gebruikt in Berlijn (stedelijke ruimte toegewezen voor transport) in relatie tot hoe mensen er zich verplaatsen (modal split)
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
planologieBreder
planologieBron van
planologieGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg