enterprisearchitectuur

Eigenschappen

Voorkeurslabelenterprisearchitectuur
AfkortingEA
DefinitieEnterprise-architectuur gaat over het vertalen van doelstellingen naar de inrichting van organisatie, processen en informatievoorziening. Het beschrijft de belangrijkste keuzes die gemaakt moeten worden en beschrijft deze in de vorm van (architectuur)principes, richtlijnen en modellen. Enterprise architectuur helpt organisaties om gestructureerd om te gaan met veranderingen op het snijvlak van organisatie en informatievoorziening.
Synoniementerprisearchitecturen, enterprise architecture, enterprise-architectuur, enterprise architectuur, enterprise-architecturen, enterprise architecturen
Toelichting op definitieEnterprisearchitectuur (EA) (Engels: enterprise architecture) is een jong vakgebied tussen bedrijfskunde, informatiekunde en informatica, dat als doel heeft ervoor te zorgen dat een organisatie zich in al haar geledingen in de gewenste richting ontwikkelt. (Wikipedia)
Exacte overeenkomsthttps://www.begrippenxl.nl/dso/nl/page/EnterpriseArchitectuur, https://nl.wikipedia.org/wiki/Enterprisearchitectuur
Afbeelding van360px-NIST_Enterprise_Architecture_Model.jpg
Enterprise Architecture Model uit 1989 van het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST) dat de gelaagdheid van de architecturen laat zien, en de wisselwerking tussen de lagen.
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
enterprise-architectuurBreder
enterprise-architectuurBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg