obliek foto


Eigenschappen

Voorkeurslabelobliek foto
DefinitieObliek foto’s worden genomen vanuit het vliegtuig en hebben een kijkhoek van 45-graden op het aardoppervlak.
Synoniemobliek luchtfoto, obliek luchtfoto's, obliek foto's, geo-obliek beeld, geo-obliek beelden
Toelichting op definitieMet obliek luchtfoto's krijg je zicht op het achter- en/of zijaanzicht van gebouwen en objecten. Obliek foto’s worden vaak gebruikt voor inspectiedoeleinden van objecten, kades en dijklichamen.

Een obliek foto wordt in .tif of .jpeg formaat opgeleverd samen met de bijbehorende fotolocatie. Hierdoor is het mogelijk om de obliek foto’s in een GIS-omgeving te bekijken. Obliek foto’s worden vaak samen met een orthofoto afgenomen. Tevens zijn obliek foto`s in een online viewer te bekijken.

Het merendeel van de waterschappen en gemeenten gebruikt de beelden hoofdzakelijk voor de inzet bij BGT, BAG en WOZ. Waar de orthofoto geen informatie meer biedt, gaat de Geo-obliek foto door. Het bepalen van vaste aanbouw, afgeschermde objecten of minder goed zichtbare zaken van bovenaf wordt met behulp van Geo-obliek een stuk praktischer. De takenverzwaring die vergunningsvrij bouwen en de Omgevingswet met zich mee brengen, worden met behulp van Geo-obliek beelden meer dan evenredig gecompenseerd. Daarnaast zijn er nog veel andere afdelingen die van Geo-obliek gebruik maken. Planning, bouw en Infrastructuur, groenvoorziening, etc.
Voorbeeldhttps://www.slagboomenpeeters.com/nl/geo-obliek-beelden
Bijna overeenkomsthttps://www.cyclomedia.com/nl/beeldmateriaal/nederland-obliek, https://kavel10.nl/diensten/obliek/, https://www.slagboomenpeeters.com/nl/geo-obliek-beelden
Afbeelding vanObliek foto van het Deurzerdiep nabij de Boerkampweg, voorjaar 2019

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
obliek fotoBreder
obliek fotoBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
luchtfotografie (Begrip)Gerelateerdobliek foto
Rdf.jpg

camera
Vexcel camera's met obliek camera's, voor remote sensing toepassingen.