vissen

Eigenschappen

VoorkeurslabelvissenVissen (Pisces) zijn in het water levende gewervelde dieren die in de regel ademhalen met kieuwen.
DefinitieVissenVissen (Pisces) zijn in het water levende gewervelde dieren die in de regel ademhalen met kieuwen. (Pisces) zijn in het water levende gewervelde dierenDieren behoren tot een grote groep organismen, namelijk die van het Rijk der Animalia of Metazoa. Ze zijn over het algemeen meercellig, in staat tot beweging, reageren op hun omgeving en voeden zich met andere organismen.De dierenwereld van een regio. die in de regelBewering over hoe de werkelijkheid eruit moet zien. ademhalen met kieuwen.
SynoniemvisVissen (Pisces) zijn in het water levende gewervelde dieren die in de regel ademhalen met kieuwen.
Toelichting op definitieDe meeste vissenVissen (Pisces) zijn in het water levende gewervelde dieren die in de regel ademhalen met kieuwen. zijn koudbloedig, maar sommige grotere soorten vertonen warmbloedige trekjes. VissenVissen (Pisces) zijn in het water levende gewervelde dieren die in de regel ademhalen met kieuwen. komen over de hele wereldDe Aarde (soms de wereld of Terra genoemd) is vanaf de Zon gerekend de derde planeet van het zonnestelsel. voor. Er zijn ruim 32.000 bekende soorten, in meerEen massa stilstaand landoppervlaktewater. dan 500 families onderverdeeld en er wordt met regelmaat een nieuwe soort ontdekt.

Vis vormt voor mensenHet hoogst ontwikkelde, in biologische zin tot de klasse der zoogdieren behorende wezen, dat zich vooral door zijn rede en zijn taal van de dieren onderscheidt. een voorname voedselbron. De visVissen (Pisces) zijn in het water levende gewervelde dieren die in de regel ademhalen met kieuwen. heeft ook een belangrijke cultuurhistorische en symbolische betekenis.

Volgens de Visserijwet is dit: aangewezen vissenVissen (Pisces) zijn in het water levende gewervelde dieren die in de regel ademhalen met kieuwen. + delen + kuit en broed, aangewezen schaal-, schelp- en weekdieren + delen + broed en zaad, zeesterren, zeeUitgestrekt oppervlak zout water dat het grootste deel van de aarde bedekt.- of koraalmos.
Exacte overeenkomstObligatoire verbintenisscheppende, meerzijdige rechtshandeling in de vorm van een wilsovereenkomst tussen twee of meer partijen gericht op het in het leven roepen van verbintenissen.https://www.aquo.nl/index.php/Id-4c1d52c0-ca2b-4cfb-b39f-e482e6521acf, https://nl.wikipedia.org/wiki/Vissen_(dieren)
Afbeelding vannemo_slimme_vis_perceptie.png

Relaties

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunten
vissenVissen (Pisces) zijn in het water levende gewervelde dieren die in de regel ademhalen met kieuwen.Breder
  • dier (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
vissenVissen (Pisces) zijn in het water levende gewervelde dieren die in de regel ademhalen met kieuwen.BronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt. van

Afgeleide relatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunt
anadroom (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BredervissenVissen (Pisces) zijn in het water levende gewervelde dieren die in de regel ademhalen met kieuwen.
Rdf.jpg