calcium

Eigenschappen

VoorkeurslabelcalciumChemisch element dat behoort tot de groep aardalkalimetalen. Atoomnummer 20, symbool Ca.
DefinitieChemisch elementEen chemisch of scheikundig element is een stof die met scheikundige middelen en methoden niet in andere stoffen opgesplitst kan worden. Een element bestaat uit één soort atomen met alle hetzelfde atoomnummer, dus met hetzelfde aantal protonen in de kern. Het aantal neutronen in de atomen van een element kan variëren. dat behoort tot de groep aardalkalimetalen. Atoomnummer 20, symbool Ca.
Toelichting op definitieEen dof, grijs, bros metaal ontdekt door Davy in 1808. Het behoort tot de aardalkalimetalen in groep II van het periodiek systeemEen uit meerdere onderdelen bestaand stelsel dat als geheel toegevoegde eigenschappen heeft.Een systeem, als onderwerp van de systeemtheorie, wordt gezien als een geheel van elementen die elkaar wederzijds beïnvloeden en die een geïntegreerd geheel vormen.. (AquoUniforme taal voor het uitwisselen van gegevens binnen de watersector.)


CalciumChemisch element dat behoort tot de groep aardalkalimetalen. Atoomnummer 20, symbool Ca. is een scheikundig elementEen chemisch of scheikundig element is een stof die met scheikundige middelen en methoden niet in andere stoffen opgesplitst kan worden. Een element bestaat uit één soort atomen met alle hetzelfde atoomnummer, dus met hetzelfde aantal protonen in de kern. Het aantal neutronen in de atomen van een element kan variëren. met symbool Ca en atoomnummer 20. Het is een zilverwit aardalkalimetaal. (WikipediaWikipedia is een online encyclopedie die ernaar streeft inhoud te bieden die vrij herbruikbaar, objectief en verifieerbaar is.)
Exacte overeenkomstObligatoire verbintenisscheppende, meerzijdige rechtshandeling in de vorm van een wilsovereenkomst tussen twee of meer partijen gericht op het in het leven roepen van verbintenissen.https://www.aquo.nl/index.php/Id-504682b9-cad5-4c20-b751-b1abe00fbeb4
Afbeelding vanCalcium_1.jpg
Calsium.
StatusConceptMentale representatie van een soort ding.

Relaties

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunten
calciumChemisch element dat behoort tot de groep aardalkalimetalen. Atoomnummer 20, symbool Ca.Breder
  • chemisch element (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
calciumChemisch element dat behoort tot de groep aardalkalimetalen. Atoomnummer 20, symbool Ca.BronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt.Een bron is de plaats of organisatie waar bepaalde informatie is ontstaan en/of beschikbaar wordt gesteld, of de documenten waarin die informatie is vervat.Punt van waaruit grondwater wordt onttrokken.Het systeem dat de in te winnen grootheden levert.Oorsprong van een emissie. van
calciumChemisch element dat behoort tot de groep aardalkalimetalen. Atoomnummer 20, symbool Ca.Lid van AquoUniforme taal voor het uitwisselen van gegevens binnen de watersector.

Afgeleide relatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunt
Rdf.jpg