ground sampling distance

Eigenschappen

Voorkeurslabelground sampling distance
AfkortingGSD
DefinitieDe Ground Sampling Distance (GSD) is de afstand tussen twee opeenvolgende pixelcentra gemeten op de grond. Hoe groter de waarde van de afbeelding GSD, hoe lager de ruimtelijke resolutie van de afbeelding en de minder zichtbare details. De GSD is gerelateerd aan de vlieghoogte: hoe hoger de vlieghoogte, hoe groter de GSD-waarde.
SynoniemGSI, GIFOV, ground-projected sample interval, ground-projected instantaneous field of view
Toelichting op definitieVoor aardobservatie-instrumenten definiëren we de Ground Sampling Distance (GSD) als de geometrische scheiding van opeenvolgende pixels op de grond. Deze afstand is recht evenredig met de orbitale hoogte van de satelliet en de pixelgrootte van het instrument, terwijl omgekeerd evenredig is met zowel de brandpuntsafstand.

In een afbeelding met een GSD van één meter zijn aangrenzende beeldlocaties met pixels 1 meter uit elkaar op de grond. GSD is een maat voor één beperking van de ruimtelijke resolutie of beeldresolutie , dat wil zeggen de beperking vanwege bemonstering.

GSD wordt ook wel op de grond geprojecteerd monsterinterval (GSI) of op de grond geprojecteerd ogenblikkelijk gezichtsveld (GIFOV) genoemd.
Exacte overeenkomsthttps://support.pix4d.com/hc/en-us/articles/202559809-Ground-sampling-distance-GSD, https://simera-sense.com/gsd-calculator-mastering-spatial-resolution-for-satellites/, https://en.wikipedia.org/wiki/Ground_sample_distance
Afbeelding vanground sampling distance


ground sampling distance

ground sampling distance

ground sampling distance

ground sampling distance

ground sampling distance

Ground sampling distance.
Video van

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
ground sampling distanceBreder
ground sampling distanceBron van
ground sampling distanceGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg