onderhoudsplicht


Eigenschappen

Voorkeurslabelonderhoudsplicht
AfkortingROP, Oh.plicht
DefinitieDe aansprakelijkheid voor onderhoud van bij het waterschap in beheer zijnde objecten, zoals op de leggerbladen of in voorschriften bij ontheffingen is aangegeven.
Synoniemonderhoudsplichten, onderhoudsverplichting, onderhoudsverplichtingen, ROP, Oh.plicht
Toelichting op definitieDe onderhoudsplicht ligt veelal vast op basis van zakelijk recht. Derhalve kan de onderhoudsplicht worden afgeleid uit kadastrale gegevens en hoeft dus niet altijd afzonderlijk te worden vastgelegd. De hoofdelijke onderhoudsplicht kan ook als overige vergunning worden opgeslagen in de vergunningenstructuur. (Bron: Legger info waterkwantiteit / Adventus / Aquo / DIV)


De onderhoudsplicht van bij de waterbeheerder in beheer zijnde objecten, zoals in de legger of in voorschriften bij ontheffingen is aangegeven.

De onderhoudsplicht ligt veelal vast op basis van zakelijk recht. Derhalve kan de onderhoudsplicht worden afgeleid uit kadastrale gegevens en hoeft dus niet altijd afzonderlijk te worden vastgelegd. De hoofdelijke onderhoudsplicht kan ook als overige vergunning worden opgeslagen in de vergunningenstructuur. (DAMO)
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-ba28634a-4a26-4d43-a157-49f054c8c1a4, https://damo.hetwaterschapshuis.nl/DAMO%202.0/Objectenhandboek%20DAMO%202.0/HTML/Onderhoudsplicht1.html
Afbeelding vanDAMO functioneel model plichten
DAMO functioneel model plichten.
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
onderhoudsplichtBreder
onderhoudsplichtBron van
onderhoudsplichtDeel van
onderhoudsplichtGerelateerd
onderhoudsplichtLid van Aquo

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
onderhoudsplichtige (Begrip)Brederonderhoudsplicht
Rdf.jpg