barometer

Eigenschappen

VoorkeurslabelbarometerInstrument waarmee de atmosferische luchtdruk wordt gemeten.
DefinitieInstrument waarmee de atmosferische luchtdrukDe luchtdruk is de hydrostatische druk die lucht uitoefent op voorwerpen, vloeistoffen en gassen die zich in de aard atmosfeer bevinden. Luchtdruk bestaat omdat lucht onder invloed staat van de zwaartekracht van de aarde en daarom gewicht heeft. Luchtdruk werkt in alle richtingen. wordt gemeten.
SynoniembarometersInstrument waarmee de atmosferische luchtdruk wordt gemeten.
Toelichting op definitieEen barometerInstrument waarmee de atmosferische luchtdruk wordt gemeten. is een instrument waarmee de luchtdrukDe luchtdruk is de hydrostatische druk die lucht uitoefent op voorwerpen, vloeistoffen en gassen die zich in de aard atmosfeer bevinden. Luchtdruk bestaat omdat lucht onder invloed staat van de zwaartekracht van de aarde en daarom gewicht heeft. Luchtdruk werkt in alle richtingen. gemeten kan worden. In feite is het een specifieke toepassing van een manometer.
Exacte overeenkomstObligatoire verbintenisscheppende, meerzijdige rechtshandeling in de vorm van een wilsovereenkomst tussen twee of meer partijen gericht op het in het leven roepen van verbintenissen.http://www.aquolex.nl/html5/?id=26812&type=term, https://nl.wikipedia.org/wiki/Barometer
Afbeelding vanBarometre_aneroide_02.jpg
BarometerInstrument waarmee de atmosferische luchtdruk wordt gemeten..

Relaties

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunten
barometerInstrument waarmee de atmosferische luchtdruk wordt gemeten.Breder
  • meetinstrument (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
barometerInstrument waarmee de atmosferische luchtdruk wordt gemeten.BronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt.Een bron is de plaats of organisatie waar bepaalde informatie is ontstaan en/of beschikbaar wordt gesteld, of de documenten waarin die informatie is vervat.Punt van waaruit grondwater wordt onttrokken.Het systeem dat de in te winnen grootheden levert.Oorsprong van een emissie. van
barometerInstrument waarmee de atmosferische luchtdruk wordt gemeten.Gerelateerd
  • luchtdruk (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
barometerInstrument waarmee de atmosferische luchtdruk wordt gemeten.Lid van AquoUniforme taal voor het uitwisselen van gegevens binnen de watersector.

Afgeleide relatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunt
barograaf (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BrederbarometerInstrument waarmee de atmosferische luchtdruk wordt gemeten.
luchtdruk (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)GerelateerdbarometerInstrument waarmee de atmosferische luchtdruk wordt gemeten.
Rdf.jpg