bemalen

Eigenschappen

VoorkeurslabelbemalenHet verwijderen van overtollig water door middel van een gemaal.
DefinitieHet verwijderen van overtollig water door middel van een gemaalEen constructie ten behoeve van het verplaatsen van water..
SynoniembemalingHet verwijderen van overtollig water door middel van een gemaal.
Exacte overeenkomstObligatoire verbintenisscheppende, meerzijdige rechtshandeling in de vorm van een wilsovereenkomst tussen twee of meer partijen gericht op het in het leven roepen van verbintenissen.http://www.aquolex.nl/html5/?id=23600&type=term

Relaties

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunten
bemalenHet verwijderen van overtollig water door middel van een gemaal.BronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt. van
bemalenHet verwijderen van overtollig water door middel van een gemaal.Gerelateerd
  • oppervlaktewatergemaal (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
  • water (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
bemalenHet verwijderen van overtollig water door middel van een gemaal.Lid van AquoUniforme taal voor het uitwisselen van gegevens binnen de watersector.

Afgeleide relatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunt
onderbemaling waterkwantiteit (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BrederbemalenHet verwijderen van overtollig water door middel van een gemaal.
zwaartekrachtbemaling (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BrederbemalenHet verwijderen van overtollig water door middel van een gemaal.
maalstop (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)Deel vanbemalenHet verwijderen van overtollig water door middel van een gemaal.
Rdf.jpg