industrieel afvalwater


Eigenschappen

Voorkeurslabelindustrieel afvalwater
DefinitieAfvalwater afkomstig van een industrie. Bij vele industriële produktieprocessen wordt water gebruikt (o.a. koel- en proceswater).
Toelichting op definitieIndustrieel afvalwater is een bijproduct van industriële of commerciële activiteiten.

Of het nu het voedsel is dat we eten, de dranken die we drinken, de kleding die we dragen, of de papieren en chemische producten die we gebruiken, water is nodig voor bijna elke productiestap in een groot aantal verschillende industrieën. Het resulterende afvalwater moet zorgvuldig gezuiverd worden.

Industrieel afvalwater is niet alleen met organische stoffen verontreinigd, maar vaak ook met andere chemische stoffen zoals zware metalen en zouten.

Bij de zware metalen maakt men onderscheid tussen die van de 'grijze lijst', welke in zekere mate schadelijk zijn. Dit betreft chroom, koper, lood, nikkel, zilver en zink. De stoffen die uiterst schadelijk zijn staan op de 'zwarte lijst'. Dit betreft arseen, cadmium, en kwik. Bij de grijze lijst stoffen komt de afvoer van 1 kg per jaar overeen met 1 vervuilingseenheid, bij de zwarte lijst stoffen komt de afvoer van 100 g per jaar overeen met 1 vervuilingseenheid.

Voor chloriden en sulfaten komt een lozing van 650 kg per jaar overeen met 1 vervuilingseenheid, bij fosfor komt een lozing van 20 kg per jaar overeen met 1 vervuilingseenheid.
Exacte overeenkomsthttps://www.ensie.nl/milieu-encyclopedie/industrieel-afvalwater, https://www.rwbwater.nl/industrie/, https://nl.wikipedia.org/wiki/Vervuilingseenheid
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
industrieel afvalwaterBreder
industrieel afvalwaterBron van
industrieel afvalwaterGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg