vrij verval passage


Eigenschappen

Voorkeurslabelvrij verval passage
DefinitieEen vrij verval vispassage is een vispassage wat wordt toegepast bij een zoet-zout overgangen aan de kust. Met een pomp wordt zoet water vanuit een polderkanaal opgepompt naar een betonnen vispassage bak. Van hieruit stroomt het vrij uit in de richting van de zee.
Synoniemvrij verval passages, vrij-vervalpassage, vrij-vervalpassages, vrijverval passage, vrijverval passages, vrijverval-vispassage, vrijverval-vispassages, vrijverval passage, vrijverval vispassage, vrijverval vispassages, vrijvervalpassage, vrijvervalpassages
Toelichting op definitieVissen die vanuit zee naar het zoete water toe willen zwemmen, zwemmen hier tegenin en komen in de betonnen bak terecht. Deze bak wordt meerdere keren per dag geleegd in de richting van het zoete water met behulp van een lange duiker. Dit gebeurt onder vrij verval, vandaar de naam vrij-verval vispassage.


In het werkgebied van waterschap Hunze en Aa’s zijn de vispassages bij polder Breebaart en gemaal Rozema goede voorbeelden van dit type. (bron: Hunze en Aa's)
Afbeelding vanVrij verval passage, Vispassage Rozema

Vrij verval passage Vispassage Rozema.

Overzichtskaart vismigratie Termunterzijl
Overzichtskaart vismigratie Termunterzijl

Vrij verval passage Vispassage Breebaart

Vrij verval passage, Vispassage Breebaart.
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
vrij verval passageBreder
vrij verval passageBron van
vrij verval passageGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg