pléiades


Eigenschappen

Voorkeurslabelpléiades
DefinitiePléiades bestaat uit twee optische aardbeeldsatellieten met een zeer hoge resolutie . Pléiades-1A en Pléiades-1B bieden de dekking van het aardoppervlak met een herhalingscyclus van 26 dagen.
Synoniempleiades
Toelichting op definitiePléiades is ontworpen als een dubbel civiel/militair systeem en zal zowel voldoen aan de vereisten voor ruimtebeelden van de Europese defensie als aan de civiele en commerciële behoeften.

Het Pléiades-systeem is ontworpen in het kader van het Frans-Italiaanse ORFEO-programma (Optical and Radar Federated Earth Observation) tussen 2001 en 2003.

Het Pléiades-programma werd gelanceerd in oktober 2003 met CNES (de Franse ruimtevaartorganisatie) als hoofdaannemer voor het algemene systeem en EADS Astrium als hoofdaannemer voor het ruimtevaartsegment.

Spot Image is de officiële en exclusieve wereldwijde distributeur van Pléiades-producten en -diensten onder een gedelegeerde openbare dienstverleningsovereenkomst.

De twee satellieten werken in dezelfde gefaseerde baan en zijn 180° verschoven om een ​​dagelijkse herhalingsmogelijkheid te bieden over elk punt op de wereld. De Pléiaden delen ook hetzelfde baanvlak als de SPOT 6 en 7 en vormen een grotere constellatie met 4 satellieten, 90° van elkaar verwijderd.
Resolutie:

  • Panchromatisch: 50 cm
  • Multispectraal: 2 m
  • Pangeslepen: 50 cm
  • Bundel: 50 cm PAN en 2 m MS
(bron: Wikipedia)
Exacte overeenkomsthttps://en.wikipedia.org/wiki/Pl%C3%A9iades_(satellite)
Afbeelding van450px-Pl%C3%A9iades_%28satellite%29.jpg
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
pléiadesBreder
pléiadesBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
satelliettaken (Begrip)Gerelateerdpléiades
Rdf.jpg