versieweergave


Eigenschappen

Voorkeurslabelversieweergave
Afkorting_EVW
DefinitieEen versieweergave bevat een databaseweergave, opgeslagen procedures, triggers en functies waarmee u gegevens met versiebeheer in een geodatabasetabel of functieklasse kunt lezen of bewerken met behulp van Structured Query Language (SQL).
SynoniemEVW-view, EVW view, EVW-views, EVW views
Toelichting op definitieWanneer u een query uitvoert op een versieweergave, ziet u de gegevens in de basistabel (zakelijke) en de bewerkingen die zijn opgeslagen in de deltatabellen. De triggers die worden gebruikt door de versieweergaven werken de deltatabellen bij wanneer u de versieweergave met SQL bewerkt.

In tegenstelling tot database- of ruimtelijke weergaven, worden versieweergaven niet gebruikt om het schema van de tabel te wijzigen of de toegang ertoe te beperken; ze worden eerder gebruikt om de toegang tot een bepaalde versie van een tabel of functieklasse te vergemakkelijken. Daarom geeft u bij het maken van een versieweergave geen waar-clausule op. Als gevolg hiervan bevatten versieweergaven dezelfde kolommen en rijen als de basistabel die ze vertegenwoordigen.

Elke tabel of kenmerkklasse met versiebeheer heeft bijbehorende deltatabellen waarin de bewerkingen worden vastgelegd. Wanneer toegang wordt verkregen tot een versietabel of featureklasse via een versieweergave, worden alle records in de basistabel geselecteerd en samengevoegd met records uit de deltatabellen om een ​​weergave te construeren die alle wijzigingen bevat die in de basistabel zijn aangebracht in de context van de opgegeven versie.

Zonder versieweergaven kunnen toepassingen die geen ondersteuning bieden voor geodatabaseversies, alleen rechtstreeks de basistabel van een functieklasse of tabel met versiebeheer opvragen en hebben ze geen verbinding met de deltatabellen. Het gebruik van versieweergaven met deze toepassingen is handig omdat het de toepassingen toegang geeft tot de gegevens in de deltatabellen.

Versieweergaven werken niet met functionaliteit die is geïmplementeerd op geodatabaseniveau. Daarom mogen ze niet worden gebruikt om gegevens te bewerken die deelnemen aan geodatabase-gedrag. Zie Welk type gegevens kan worden bewerkt met SQL voor meer informatie.

Als u een versie-weergave opvraagt ​​zonder de versie en status in te stellen, verwijst u naar de huidige status van de DEFAULT-versie. Als andere gebruikers bewerkingen uitvoeren in de DEFAULT-versie (waardoor de status wordt gewijzigd waarnaar de DEFAULT-versie verwijst), zullen uw volgende zoekopdrachten de laatste status van DEFAULT en hun bewerkingen zien.

Als u de versie opgeeft die moet worden opgevraagd met behulp van de functie of procedure set_current_version (namen variëren enigszins afhankelijk van uw databasebeheersysteem), verwijst u naar de status waarnaar de opgegeven versie verwees toen u de versie instelde.

Als u bijvoorbeeld de functie set_current_version uitvoert om de versie in te stellen op een benoemde versie genaamd decedits en decedits verwijst naar status 4 in de statusstructuur, zullen alle volgende SQL-query's die u maakt tegen decedits status 4 van de gegevens zien, zelfs als andere gebruikers zijn het plaatsen van bewerkingen op decedits, waardoor de huidige staat van decedits staat 25 is. Om staat 25 te zien, voer je de set_current_version functie opnieuw uit om de versie in te stellen op de huidige staat van decedits.
Exacte overeenkomsthttps://desktop.arcgis.com/en/arcmap/10.4/manage-data/using-sql-with-gdbs/what-is-a-versioned-view.htm
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
versieweergaveBreder
versieweergaveBron van
versieweergaveDeel van
versieweergaveGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpgAls er een webservice aangemaakt wordt van een "gewone" Oracle tabel zullen de wijzigingen die zijn doorgevoerd na de laatste database compress niet getoond worden. Baseer je de webservice op de _EVW view dan zijn de wijzingen wel zichtbaar (add & delete records)